Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:

BAS- artikellista

 • 2021-07-05

  Tillgången och närheten till natur är en viktig resurs för en stad. Med start till hösten påbörjas en omfattande process att värna och utveckla Varbergs stadsskogar. Viktiga värden ska inventeras och olika åtgärdsplaner ska säkerställa såväl den biologiska mångfalden som tillgången till värdefulla rekreationsområden.
  Läs mer
 • 2021-03-25

  I december och mars genomfördes digitala studiebesök inom ramen för Prospera*-projektet. Syftet var att ta del av och lära mer om hur andra städer i Europa hittat lösningar kring hur en stad kan utveckla sitt omland i samklang med naturen och samtidigt stötta företagande. Detta blev ett antal lärorika möten med intressanta lösningar för Varberg.
  Läs mer
 • 2021-01-28

  På Varbergsgalan i höstas fick syskonparet Josefina och Kjell Sallén ta emot priset för Årets samarbete för framtiden. Vi träffade Josefina, verksamhetsutvecklare på Rise i Göteborg och Kjell, vindsurfinginstruktör på PS-gymnasiet för att prata mer om cirkulär ekonomi och hur dem har gjort för att få gymnasieungdomar att tänka nytt från början.
  Läs mer
 • 2021-01-28

  Tisdagen den 6 oktober samlades företrädare för byalag, landsbygdsföreningar och landsbygdsrådet tillsammans med politiker och tjänstemän på Arena Varberg. Temat för kvällen var utkastet till ny landsbygdsstrategi.
  Läs mer
 • 2021-01-28

  Några av förra årets pristagare i Varbergsgalan är Örjan och Anna Bertilsson från Persgården som tog hem priset Årets Lantbruksföretag 2019. Vi träffades för ett tag sedan för att höra om de spännande utmaningarna med en grisproduktion och hur det är att vara först i Sverige med att producera 30 grisar per sugga/år!
  Läs mer
 • 2020-03-25

  Det har pratats länge om en ny station i Väröbacka, men det är inte det enda som är på gång i området. Frida Eriksson, samhällsplanerare på Samhällsutvecklingskontoret, berättar om hur landsbygden nära staden både skyddas och utvecklas på bästa sätt.
  Läs mer
Äldre nyheter