16 juni 2023
Prospera Final Event

Final event Prospera

Torsdagen den 11 maj samlades projektpartners, samhällsaktörer, politiker och inbjudna gäster för att summera lärdomarna om stadsnära landsbygdsutveckling inom ramen för det fyraåriga EU-projektet PROSPERA.

När våra städer växer tas alltmer yta i anspråk. Värdefulla naturresurser utmanas av bebyggelse vilket kräver nya lösningar för att staden ska kunna växa hållbart. Genom Prospera-projektet har kommunen kunnat utbyta erfarenheter och ta del av lösningar från olika delar av Europa.

Under torsdagens möte presenterades bland annat Prospera-projektet, EU-programmet Interreg Europa samt lärdomar och utmaningar för den fortsatta utvecklingen. Deltagarna fick lyssna till Professor Giuliano Mingardo kring beteenden kopplade till hållbar mobilitet följt av en diskussion kring lärdomar från projektet.

Efter slutkonferensen fanns det möjlighet för deltagarna att besöka och ta del av några av de goda exempel som Varberg presenterat i projektet. Bland annat fick deltagarna lyssna till Jenny Rydén som presenterade utvecklingen av spårområdet. Därefter följde ett besök till Naturum för att ta del av utvecklingen och arbetet med Lassabackadeponin i Varberg.

Konferensdagen avslutades med en gemensam middag på fästningsterrasen där Varberg visade upp sig från sin bästa sida.

Eu flagga
Senast ändrad: 2023-06-16