Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Utvecklingsarbete
Glödlampor

Utvecklingsarbete

Varberg växer och samtidigt som det innebär utmaningar, så innebär det också fantastiska möjligheter att tänka nytt! Vi kan jobba med innovation och ny teknik när vi utvecklar vår stad. Varberg kommer under kommande åren vara en stor testbädd för utvecklingsprojekt där NOD samordnar flertalet projekt för att skapa en attraktiv plats - en kreativ mittpunkt.

NOD deltar i flera samarbeten på lokal, nationell och internationell nivå tillsammans med spännande samarbetspartners. Tanken är att genom externa projektsamarbeten skapa möjlighet för benchmarking för både kommunen och NODs företagsnätverk.

NOD satsar på att bidra med relevanta mötesplatser, förmedla samarbeten och vara en motor för utvecklingssatsningar för företag i Varberg.

Projekten är organiserade inom följande tematiska områden:

  • Cirkulär omställning
  • Hållbar mobilitet
  • Samverkansarena smart stad

Internationella samarbeten


Cold Coast Collective

Det nordeuropeiska nätverket Cold Coast Collective består av danska, finska och svenska kommuner och universitet med geografiskt liknande förutsättningar nära havet. Vi delar gemensamma utmaningar med varierande säsonger inom besöksnäringen samt utvecklingen av digitala tjänster och lösningar som möter förväntningarna hos morgondagens turist. Nätverkets syfte är att tillsammans utveckla kunskap, metoder och EU-projekt som stärker turism och besöksnäring.


Eurotowns

Eurotowns

Varbergs kommun är med i det europeiska nätverket Eurotowns, ett EU-nätverk för medelstora europeiska städer. Inom Eurotowns fokuserar fyra olika grupper på fyra olika frågor där en av grupperna, kallat Task team Culture, har fokus på kultur. NOD arbetar tillsammans med kultur och fritidsförvaltningen i Varberg inom Task team Culture för att hämta hem kunskap om hur Varbergs kommun kan skapa utveckling genom arbete med kultur, kreativa näringar och samhällsutveckling. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2020-02-07
KONTAKT
Kontaktbild
Louise Wallmander
Utvecklingsstrateg
MER INFORMATION


Besöksadress
Näringslivs- och destinationskontoret
Västra Vallgatan 39
432 41 Varberg