Groddar

Rådgivning

Det finns gott om resurser för dig som vill utveckla din verksamhet och komma närmare dina mål som företagare. Nedan presenterar vi några av dem.

Timbanken

Timbanken är laddad med kompetens och ett antal timmar fri rådgivning för Hallands företagare. Förmånen ger minst 1200 företagare och entreprenörer i Halland möjlighet att vidareutveckla sina företag. När du öppnar ett konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året. Kompetens finns inom bland annat:

 • Affärspln, affärsstrategi och affärsutveckling
 • Ekonomi, avtal och juridik
 • Marknad, sälj, social media och varumärkesarbete
 • Offentlig upphandling, ledning, organisationsutveckling, HR och anställningar
 • Produkt/tjänsteutveckling och import/export
 • Digitalisering, teknik och automation
 • Miljö, social och ekologisk hållbarhet samt CSR

Läs mer och boka tid.

NyföretagarCentrum

Rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Den finns till för dig som vill starta, eller redan har startat eget företag. Under rådgivningen diskuterar ni bland annat:

 • Hur din marknad ser ut
 • Vad din marknadsplan bör innehålla
 • Om din tidsplan är realistisk
 • Hur du gör budget och sätter priser
 • Hjälp med kontakter för att komma vidare i processen
 • Vilka krav som ställs på dig som företagare
 • Olika företagsformer och behov av avtal

Läs mer och boka tid. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion

Coompanion är experter på kooperativt företagande och har lång erfarenhet av att främja demokratiska och hållbara företag. De stöttar även dig som är intresserad av företagssamverkan, samhällsentreprenörskap och arbetsintegrerande socialt företagande att ta det första steget.

Coompanion tittar på affärsidén, hjälper dig med affärsplan och budget, diskuterar vilken företagsform som passar dig bäst, skriver stadgar och kompanjonavtal - allt utifrån just din verksamhet. Rådgivning är kostnadsfri och ni träffas vid ett eller flera tillfällen.

Du får också tillgång till ett brett nätverk av näringslivsfrämjande aktörer och aktiviteter i Coompanions entreprenörskaps- och affärsutvecklingsprojekt.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Potential.vbg

Potential.vbg erbjuder råd, kontakter och riskkapital, där det etablerade näringslivet formar kärnan i nätverket och kunskapspoolen. Det som efterfrågas är affärsidéer med värdepotential. Värdepotential kan förutom försäljningstillväxt, lönsamhet och antal anställda, även mätas i uppmärksamhet, antal följare, hur man förändrar världen eller inspirerar andra människor.

För att få stöd av Potential.vbg ska du en ambition och möjlighet att få verksamheten att växa utanför kommunens gränser. Verksamheten ska vara eller utvecklas till ett företag (inte projekt eller förening), och får inte stå och falla med en individuell persons unika kompetens. Du kan vara på idéstadiet, ha en prototyp eller rent av en färdig produkt.

Potential.vbg är inte begränsad till en specifik bransch utan söker alla typer av verksamheter som adderar värde till Varbergs näringsliv.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Almi Halland

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag idag? Almi erbjuder kostnadsfri rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Almi är för företag som vill utvecklas och växa. Det kan vara i etableringsfasen för en entreprenör, det kan gälla ett befintlig företag med potential till tillväxt, det kan vara på ett tidigt idéstadium där både affärsidé och produkten behöver vidareutvecklas eller ett företag som vill etablera sig på en internationell marknad. Genom Almi Invest investeras riskkapital i företag med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Almis verksamhet ska vara ett komplement till den privata marknaden när det gäller finansiering och rådgivning. I den första kontakten med Almi genomförs alltid en analys av företagets behov. Almi har ett särskilt fokus mot entreprenörer och företag i tidiga skeden, antingen i fråga om företagets livscykel eller i fråga om att företaget står inför en ny expansionsfas.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Connect Väst

Connect jobbar med tillväxtföretag som söker kapital eller kompetens, eller en kombination av båda. Här kan du som är i ett startup-skede eller har ett etablerat litet eller medelstort företag få hjälp.

Du som entreprenör erbjuds en strategisk genomlysning av affären och strukturerad återkoppling från ett relevant, objektivt och professionellt nätverk från näringslivet.

Tillväxtprogrammen Språngbrädan® Länk till annan webbplats. och FöretagsAcceleratorn® Länk till annan webbplats., ger handfast stöd och råd i din tillväxtresa. Du kan också utöka ditt affärsnätverk med hjälp av Connects olika mötesplatser Länk till annan webbplats. och nischade nätverk.

Är du intresserad av att investera i onoterade företag så finns flera alternativ Länk till annan webbplats.. Connect erbjuder bland annat investeringsmöten, digitala plattformar nationellt och internationellt och syndikeringsmöjligheter.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast ändrad: 2023-04-17