Åkturen

Landsbygd

NOD har en samordnande roll i frågor som rör landsbygden i Varbergs kommun. Hela kommunen växer, men tillväxten är inte lika stark i alla kommundelar. Därför vill vi öka attraktiviteten och tillväxten på landsbygden.

Genom olika utvecklingsprojekt får Varbergs landsbygd ta del av EU-medel. Projekten handlar om utveckling av platser, interna processer och möjligheten att bo och verka på Varbergs landsbygd.

Stöd till landsbygden

Det finns två stöd till landsbygden som NOD administrerar: Landsbygdschecken och Byapengen Länk till annan webbplats.. Länk till annan webbplats.

Byapengen Länk till annan webbplats. ger oss kontaktpersoner i byalagen och samhällsföreningar och bidrar till bygdens demokrati, mötesplatser och aktiviteter. Landsbygdschecken ger möjlighet att enkelt söka pengar för nya idéer som utvecklar landsbygden.

Strategier för mindre orter

NOD projektleder arbetet med att ortsutvecklingsstrategier för sju orter i Varberg: Gödestad, Hunnestad, Derome, Sibbarp, Valinge, Karl-Gustav och Himle. Arbetet genomförs i samarbete med Samhällsutvecklingskontoret.

Ortsutvecklingsstrategierna ska bilda ett uppdaterat planeringsunderlag och innehålla utvecklingsprocesser för mindre orter.

Läs mer om landsbygdsutveckling på varberg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nedan ser du ett bildspel på olika landsbygdssatsningar i Varbergs kommun:

Senast ändrad: 2024-02-27
KONTAKT
Kontaktbild
Elisabeth Svensson Agerbjer
Landsbygdssamordnare
Besöksadress


Näringslivs- och destinationskontoret
Västra Vallgatan 39
432 41 Varberg