Choose language
Other:
Landsbygd

Landsbygd

NOD har en samordnande roll i frågor som rör landsbygden i Varbergs kommun. Hela kommunen växer, men tillväxten är inte lika stark i alla kommundelar. Därför vill vi öka attraktiviteten och tillväxten på landsbygden.

Genom olika utvecklingsprojekt får Varbergs landsbygd ta del av EU-medel- Projekten kan till exempel gälla interna utvecklingsprocesser som strategier för ortsutveckling och landsbygd.

Stöd till landsbygden

Under 2017 infördes två stöd till landsbygden som administreras av NOD; Landsbygdschecken och Byapengen.

Byapengen ger oss kontaktpersoner i byalagen och samhällsföreningar och bidrar till bygdens demokrati, mötesplatser och aktiviteter. Landsbygdschecken ger möjlighet att enkelt söka pengar för nya idéer som utvecklar landsbygden.

Strategier

Under 2018 tar vi fram en ny landsbygdsstrategi, som ersätter den tidigare från 2011. I detta arbete är Landsbygdsrådet och kontaktpersonerna i byalagen engagerade.

NOD projektleder också arbetet med att ta fram ortsutvecklingsstrategier för sju orter i Varberg; Gödestad, Hunnestad, Derome, Sibbarp, Valinge, Karl-Gustav och Himle. Arbetet genomförs i samarbete med samhällsutvecklingskontoret.

Ortsutvecklingsstrategierna är ett försök att skapa ett uppdaterat planeringsunderlag och utvecklingsprocesser för mindre orter.

Läs mer om landsbygdsutveckling på varberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2018-11-19
KONTAKT
Kontaktbild
Ulrika Rylin
Landsbygdssamordnare
MER INFORMATION