Dölj meddelandet
Här informerar vi dig som är företagare om länkar till sidor med aktuell information om covid-19/coronaviruset.
Läs mer
Choose language
Other:
Åkturen

Landsbygd

NOD har en samordnande roll i frågor som rör landsbygden i Varbergs kommun. Hela kommunen växer, men tillväxten är inte lika stark i alla kommundelar. Därför vill vi öka attraktiviteten och tillväxten på landsbygden.

Genom olika utvecklingsprojekt får Varbergs landsbygd ta del av EU-medel. Projekten kan handla om utveckling av platser, utveckling av interna processer och utveckling av möjligheten att bo och verka på Varbergs landsbygd.

Stöd till landsbygden

Under 2017 infördes två stöd till landsbygden som administreras av NOD; Landsbygdschecken och Byapengen.

Byapengen ger oss kontaktpersoner i byalagen och samhällsföreningar och bidrar till bygdens demokrati, mötesplatser och aktiviteter. Landsbygdschecken ger möjlighet att enkelt söka pengar för nya idéer som utvecklar landsbygden.

Strategier

NOD projektleder arbetet med att ta fram ortsutvecklingsstrategier för sju orter i Varberg: Gödestad, Hunnestad, Derome, Sibbarp, Valinge, Karl-Gustav och Himle. Arbetet genomförs i samarbete med samhällsutvecklingskontoret.

Ortsutvecklingsstrategierna är ett försök att skapa ett uppdaterat planeringsunderlag och utvecklingsprocesser för mindre orter.

Läs mer om landsbygdsutveckling på varberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-03-25
KONTAKT
Kontaktbild
Ulrika Rylin
Landsbygdssamordnare & utvecklingsstrateg
Besöksadress


Näringslivs- och destinationskontoret
Västra Vallgatan 39
432 41 Varberg