Hur kan autonoma fordon bidra till en hållbar utveckling?

Titta på Nobinas digitala föreläsningar som sändes den 7 juni och lär dig mer om hur kombinationen av On demand och autonomt kan komma att revolutionera synen på mobilitet och vilka värden det kan generera för en kommun och dess invånare.

Programmet för Nobinas föreläsningar ser du nedan.

Autonoma bussar och kollektivtrafik – tillämpningar och affärsmodeller
Nobina, som är en ledande aktör inom autonoma bussar och kollektivtrafik, går igenom ett antal scenarier på tillämpning av autonoma bussar i kollektivtrafiksystemet. Vi pratar matarlinjer, first/last mile, stadsmiljö, landsbygd, mindre poddar, stora bussar samt hur kombinationen av On demand och autonomt kommer revolutionera synen på mobilitet.

Här kan du se föreläsningen Länk till annan webbplats.

Mobility as a Service (MaaS) – lösningen för ett hållbart resande
Nobina har lanserat appen Travis som på kort tid har blivit Sveriges ledande plattform för Mobility as a Service. Vi diskuterar hur kan MaaS bidra till att skapa ett mer hållbart resande utan att tumma på kundens bekvämlighet och kostnad. Och inte minst, finns det en marknad för Mobility as a Service även utanför storstadsregionerna?

Här kan du se föreläsningen Länk till annan webbplats.

Hållbar, Smart och attraktiv kollektivtrafik – Tillgänglighet, infrastruktur och produktfördelar
I en hållbar framtid kommer det krävas att vi reser mer gemensamt. Tillsammans med Varbergs kommun och Hallandstrafiken utvecklar Nobina kollektivtrafiken så att tillgänglighet, produkt och infrastruktur gör det enkelt, effektivt och tryggt att resa. Det gör att fler ersätter sina bilresor med buss, cykel och med att promenera. Vilka värden ger detta en kommun och dess invånare och hur bidrar det till kommunens hållbarhetsarbete?

Här kan du se föreläsningen Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2021-06-10