Timbanken

6000 timmar, 1200 företag, 30 konsulter. Timbanken är Region Hallands och kommunernas affärsutvecklarstöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta eget.

Vad är Timbanken?

Timbanken är laddad med kompetens och många timmar fri rådgivning för Hallands företagare. Förmånen ger minst 1200 företagare och entreprenörer i Halland möjlighet att vidareutveckla och göra sina företag bättre.

När du öppnar konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året. Kompetens finns inom dessa områden:

  • Affärsplan, affärsstrategi och affärsutveckling
  • Ekonomi
  • Avtal och juridik
  • Marknad, sälj, social media och varumärkesarbete
  • Offentlig upphandling
  • Ledning, organisationsutveckling, HR och anställningar
  • Produkt- och tjänsteutveckling
  • Import och export
  • Digitalisering, teknik och automation
  • Miljö, social och ekologisk hållbarhet samt CSR

Rådgivningen utförs av trettio kvalificerade konsulter och specialister som valts ut och upphandlats av Region Halland. Erbjudandet Timbanken startade 2017 och avslutas 31 december 2020.

Hur bokar jag rådgivning?

Företagare i Varbergs kommun kan kontakta Åsa Åkesson på Näringslivs- och destinationskontoret via naringsliv@varberg.se eller på telefonnummer 0340-86818. Då får du hjälp att registrera ditt företags uppgifter och ansöka om ett konto i Timbanken.

Du kan även gå in på www.timbanken.se Länk till annan webbplats.. Där hittar du också en utförlig presentation av alla konsulter och specialister.

Så snart du fått klartecken om att du tilldelats timmar kan du boka tid hos den konsult eller specialist du vill träffa.

Hur kan du använda timmarna?

Om du öppnar konto i Timbanken får du som är företagare, såväl ny som redan etablerad, tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året.

Kanske vill du förbättra din marknadsföring och försäljning? Kanske vill du och ditt företag satsa på en ny exportmarknad? Eller kanske behöver du ett bollplank för att utveckla din produkt, tjänst eller idé? I dialog med näringslivskontoret bestämmer du vad du vill få hjälp med. Sen väljer du själv vem du vill boka dina fem timmar hos.

Vad händer efter mötet?

Efter mötet med konsulten skickas en enkät till dig med frågor om rådgivningens kvalité. Vi är tacksamma för dina åsikter så att vi kan följa upp konsulternas kvalité och anpassa utbudet om det finns efterfrågan på annan kompetens.

Vilka är specialisterna och konsulterna?

Timbankens hemsida Länk till annan webbplats. finns en utförlig presentation av alla konsulterna. Totalt är det trettio konsulter (från sexton upphandlade konsultbolag) att välja på utifrån fem kompetensområden.

Konsulterna finns över hela Halland.

Vem står bakom Timbanken?

Region Halland finansierar, följer upp och kvalitetssäkrar Timbankens basutbud av affärsutvecklarstöd. Det sker i nära samarbete med Hallands sex kommuner. Syftet med finansierar är att stimulera till utveckling och tillväxt av det halländska företagandet.

Senast ändrad: 2023-04-17
KONTAKT
Kontaktbild
Åsa Åkesson
Näringslivsutvecklare
Kontakt
INFORMATION

Besöksadress
Näringslivs- och destinationskontoret
Västra Vallgatan 39, Varberg

NYHETSBREV

Ta del av näringslivsnyheter för
och om företagare i Varberg.
Anmäl dig här