07 april 2022

Välkommen till Varberg - Smarteyes!

Smarteyes är en svensk optikkedja med 68 butiker i Sverige – varav numera en på torget mitt i Varberg! Här välkomnar butikschef Jane Sandström med personal alla Varbergsbor som behöver synundersökningar, kontaktlinser eller är sugna på att kolla in det senaste glasögonmodet. Med sin levande stadskärna och attraktiva läge har Smarteyes länge haft ögonen på Varberg som en etableringsort och nu är de på plats!

Vilka är ni?

Butiken i Varberg är av kedjans nyaste och här har man satsat på att skapa en inspirerande miljö där det ska vara lustfyllt att köpa glasögon och ta hand om sin synhälsa. Konceptet, med skandinavisk design och ny teknik, har visat sig passa Varbergsborna perfekt. Jane berättar att man fick ett varmt mottagande när man öppnade i mars 2021 – mitt under pågående pandemi.

- Behovet av synvård pausas inte på grund av en pandemi, och det var väldigt roligt att Varbergsborna visade sådan uppskattning av vårt koncept med kvalitetsoptik och glasögondesign. Vi fick en fantastisk start, berättar Jane.

Varför har ni valt att etablera er i Varberg?

- Varberg har länge varit en stad vi haft ögonen på, med sin levande stadskärna och attraktiva läge. När vi fick möjlighet att ta över lokalen vid torget var det ingen tvekan om att det var rätt läge att slå till, berättar Anders Zanton, Sverigechef för Smarteyes.

Vad är ert mål och vision för er verksamhets utveckling i framtiden?

Butikschef på smarteyes i Varberg, mörkhårig kvinna med glasögon.

- Vi har nu haft öppet i drygt ett år i Varberg, och vi ser fram emot att ännu fler Varbergsbor ska få chansen att testa Smarteyes och upptäcka vad vi har att erbjuda. Att ta hand om sin syn och låta göra regelbundna synundersökningar är jätteviktigt, och hos oss får man möjlighet att göra det i en inspirerande miljö och med ett stort utbud av kvalitetsbågar. Det hoppas jag fler får upp ögonen för, berättar Jane.

Jane berättar vidare att närmast i framtiden ligger att lansera vårens nya kollektioner, som bland annat rymmer nyheter från designssamarbetet med Efva Attling och Oscar Jacobson, samt en stor solglasögonkollektion som släpps i februari.

- Vårens solglasögonkollektion är fantastisk, allt från klassiska bågar i sobra färger till kaxiga modeller som tar för sig. Något för alla – både vad gäller stil och synfel, säger Jane.

Rolig fakta

  • Smarteyes har skänkt över 8 miljoner kronor till Non-Violence Project, för deras arbete med våldsförebyggande utbildning till unga. Pengarna skänks genom de glasögonkollektioner man skapat tillsammans, Smarteyes X Non-Violence.
  • Smarteyes har sedan 2012 skänkt över 30.000 par glasögon till barn och ungdomar, genom sin satsning för barns syn. Läs mer på smarteyes.se Länk till annan webbplats.
  • Kedjan har även verksamhet i Danmark och Tyskland, med 15 respektive 11 butiker.

Faktaruta

Adress: Kungsgatan 22, 432 44 Varberg
Näring: Optik
Butiker: 68 butiker i Sverige
Anställda: I butiken i Varberg arbetar tre personer. Totalt har Smarteyes ca. 500 anställda.

Senast ändrad: 2022-04-07