07 april 2022

Välkommen till Varberg - Second Chance City

Second Chance City har snart varit på plats i centrum i ett år och varit ett spännande komplement till verksamheten som sedan 11 år tillbaka huserat i Lassabacka. Här vill de vara det självklara valet både för shopping och dit man naturligt går när man vill donera sina kläder. En unik second hand-butik mitt i centrum som inte bara jobbar med second hand utan också med att stötta människor på deras väg ut mot arbetsmarknaden.

Vilka är ni?

Patricia
Jag är född i Småland men har vuxit upp i Varberg sedan femton år tillbaka. Har sedan liten drömt om att få jobba med kläder. Second Chance har jag koppling till genom min församling Pingst Varberg, samt arbetade i butiken med textil en sommar. Efter gymnasiet arbetade jag inom handel och andra jobb där jag på olika sätt har mött och hjälpt människor. För ett år sedan efter avslutade studier inom Bibeln på Cypern, kontaktade verksamhetsansvarig på Second Chance mig och presenterade idéen om en city-butik. En självklarhet för mig att hoppa på resan med Second Chance City. Det mest berikande med att driva butiken är se processen när inskänkta kläder får nya ägare, samt vara med och stötta människors resa på väg ut i arbetslivet.

Marita
Jag är uppvuxen i Borås och har mellanlandat i Småland. Även jag flyttade till Varberg för femton år sedan. Det började genom arbetsträning på Second Chance i Lassabacka som sedan blev en anställning. När förfrågan om att vara med och starta upp en City-butik kom var det självklart att tacka ja. Det jag uppskattar med butiken är att man får vara kreativ och möta mycket olika människor. Tycker det är fantastiskt att man kan driva en butik på enbart kläder som folk skänker in.

Varför har ni valt att etablera er i Varberg?

Second Chance finns i Lassabacka sedan 11 år tillbaka. Verksamheten är en del av det sociala engagemang som Pingst Varberg har. Under pandemin vällde det in skänkta kläder i ofantliga mängder till Second Chance. Till den grad att en hel container fylld med kläder blev ivägskickade. Detta blev startskottet för idén som länge hade funnits, om att få finnas inne i centrum. City-butiken är till skillnad från Second Chance i Lassabacka som tar emot allt ett hem kan innehålla, enbart fylld med dam-, herr- och barnkläder, med undantag för pocket och inredning som går att köpa.

Vad har ni för framtidsvisioner?

Butiken har haft öppet i 9 månader och det är fantastiskt att våra härliga kunder hittar till oss. Vi vill fortsätta vara centrums unika second hand-butik där alla typer av kunder kan hitta kläder. Vi vill kunna erbjuda kläder för både barn, dam och herr. Vi drömmer om att fler ska hitta till butiken både i shoppingsyfte och för att vi är det självklara stället i centrum dit man kommer för att donera sina kläder. Second Chance City är inte enbart en second hand-butik, vi är en plats där människor får stöttning på deras väg ut mot arbetsmarknaden, och vi längtar efter att fler ska kunna få komma till oss och få växa!

Korta fakta

Näring: Second Chance City
Adress: Östra Långgatan 47
Ansvarig: Patricia Ahlm
Anställd: Marita Viterlind
Verksamheten består även av medarbetare och volontärer.

Senast ändrad: 2022-04-07