06 december 2021

Välkommen till Varberg - Wenners Bar & Bistro!

Wenners Bar & Bistro har en vision om ett ställe där kunden ska få avnjuta bra, vällagad mat såväl som att kunna komma och avnjuta en god dryck med nära och kära. De vill förmedla en vardagsrumskänsla där gästen känner sig omhändertagen och som hemma. Passionen för bra mat & service är stor hos de båda engagerade kockarna Alexander och Lars-Mikael Wennersten.

Vilka är ni?

Far och son som jobbar i köket på Wenners bar och bistro.

Alexander är sedan tidig ålder en resande själ då erfarenhet och jobb stod högst på listan. Sedan landade han någonstans i Varberg och har sedan dess fastnat för stadens sköna atmosfär och stannat kvar. Drömmen har alltid varit att starta något eget, skapa en plats där man möts och umgås och delar skratt och glädje. - Jag trivs bäst när det är saker att göra och folk att mingla med! Säger Alexander Wennersten som är en av ägarna.

Lars-Mikael är en matglad och erfaren kock med passion för god och vällagad mat. Han blir glad av nöjda kunder och älskar att jobba i högt tempo, främst med husmanskost som lagt grunden för hans stora matintresse. Lars-Mikael har en lång erfarenhet i branschen och jobbat hos allt från Strandbaden till Harrys, Societen och Stena Line.

Varför har ni valt att etablera oss i Varberg?

- Anledningen till att vi just startade i Varberg var nog mest för att lokalen av en slump landade i knät på mig och då vi pratat om att göra något ihop så blev det så, säger Lars-Mikael Wennersten som äger restaurangen tillsammans med Alexander.

Vad har ni för framtidsvisioner?

- Vi kände att vårt koncept och vår vision var något Varberg behövde mer av. I framtiden får vi se vart Wenners står, kanske öppnas det en till restaurang med annorlunda stuk eller så kör vi på med vår sköna grej på torghörnet. Vi får se var vägen leder oss, men en sak är säker och det är att framtiden kommer att bli kul!

Korta fakta

Näring: Restaurang/Bar
Adress: Kungsgatan 28A, 432 44 Varberg
Anställda: Lars-Mikael Wennersten & Alexander Wennersten (Ägare).
Ca 5-10 anställda (förhoppningsvis fler i framtiden allt eftersom företaget växer).

Senast ändrad: 2021-12-06