06 december 2021

Välkommen till Varberg - KUNGSÄTER FACTORY!

I förvärv av FORM2 är Kungsäters Antik- & Möbelrenovering numera KUNGSÄTER FACTORY och finns i före detta Kungsäters Köks gamla lokaler i Kungsäter. Ett företag som genom upcycling och kreativt återbruk ger uttjänta möbler och inredning nytt liv!

Vilka är ni?

KUNGSÄTER FACTORY arbetar med upcycling vilket betyder att vi arbetar med kreativt återbruk. Genom upcycling får uttjänta möbler och inredning nytt liv och ökar då också i värde.

En uttjänt stol kan få nytt liv genom att byta tyg på sitsen och få den ommålad, eller kanske helt omklädd i tyg. Ett bord du tänkt slänga kan bli som nytt med en nytillverkad bordsskiva till det omlackerade gamla underredet.

Ett kök som utseendemässigt kanske gått ur tiden men funktionsmässigt är helt okay, skulle med en ny kulör och med uppdaterade detaljer och beslag bli som helt nytt kök.

När vi målar om en gammal trästol innebär det att ny skog inte behöver avverkas för att bygga en ny stol. Genom att upcycla, kan vi tillsammans med våra kunder bidra till att spara in på jordens begränsade resurser samtidigt som vi får utlopp för vår kreativitet.

Varför har ni valt att starta företag i Varberg?

- Jag hade länge åkt förbi den gamla fabriken som vi samarbetat med under många år, som tidigare ägts av mina släktingar och som nu stått utan verksamhet under ett år. Jag är uppvuxen inte alltför långt ifrån Kungsäter, så det var sorgligt att se fabriken stå och förfalla, säger Benny Arvidsson, VD.

Det kändes som om det var dags att göra något åt detta men i så fall på något nytt sätt. Vi på FORM2 bestämde oss för att ta återbrukstänket till oss och få in den i vårt vardagliga arbete. Vid årskiftet förvärvades Kungsäters Antik- & Möbelrenovering, bytte namn till KUNGSÄTER FACTORY och nystartade verksamhet i före detta Kungsäters Köks gamla lokaler på adressen Gårdshorn 21 i Kungsäter.

Vad är ert mål och vision för verksamhetens utveckling i framtiden?

Kungsäter Factory från ovan

KUNGSÄTER FACTORY består idag av fem medarbetare med stor hantverksskicklighet. Lokalen i Kungsäter är på 3000 m2 och är väl rustad att kunna tillgodose både företag och privatpersoners kompletta renoveringar, stora som små. Vi erbjuder transporter, samt upp- och nedmontering av inredning i samband med våra uppdrag. Vi erbjuder kunden rådgivning och hjälp med förslag om man känner sig osäker. Vår maskinpark är väl uppdaterad för att kunna möta både dagens och morgondagens krav.

Vår dröm är att kunna erbjuda alla kunder i vår hemkommun ett lokalt och miljömässigt hållbart alternativ av möbler till dagens ”slit- och slängsamhälle”.

Senast ändrad: 2021-12-06