06 december 2021

Välkommen till Varberg - Cutting Edge Knivbutik & Sliperi tillsammans med Seaside Massage & Shop

På Kungsgatan 20 hittar vi en minst sagt unik kombination där 2 personer har "nördat in sig" på sina intressen: vassa saker och triggerpunkter. Martin & Mona har drivit företag i många år på var sitt håll men bestämde sig i april 2021, att husera under samma tak trots sina något skiljande verksamheter.

Vilka är ni?

Mona och Martin i butiken

Martin är från Falkenberg och har drivit hotell och restaurang i både Falkenberg och Skåne. I 15 år drev han den anrika Spångens Gästgivaregård. Efter 40+ år i restaurangbranschen ville han prova något nytt, men specialisera och utveckla något som han redan hade kunskap om. Därifrån växte tanken om knivslipning och köksredskap. Vi försöker utveckla butiken allteftersom och det senaste tillskottet är att vi nu slipar frisörsaxar med den japanska metoden Hamaguri.

Mona är född i Växjö men uppvuxen i Varberg och har arbetat med massage sedan 90-talet. Utbildningen gjorde hon i England och fokuserar nu mest på triggerpunkter - knutor som orsakar smärta. Även Mona tycker det är kul att utvecklas och använder sig av metoder såsom Koppning och Gua Sha Stone för att fördjupa behandlingen.

Varför har ni valt att etablera oss i Varberg?

För Mona var det tveklöst att butiken skulle öppna i Varberg, som enligt henne är västkustens pärla och hennes stad. Martin var nog lite mer tveksam att flytta norrut, men allteftersom tiden går så trivs han mer och mer. Den levande stadskärnan, det fina läget och tillströmningen av både turister och varbergare gör att satsningen känns helt rätt.

Vad har ni för framtidsvisioner?

Krämer som säljs i butiken.

Butiken utvecklas hela tiden efter efterfrågan, matintresset bland folk växer och så även vikten av att ha fina råvaror och bra redskap i köket. Kurser i att lära sig slipa med slipsten och hur du använder knivar på bästa sätt för att hacka, skära och scililjera erbjuds. Samma sak gäller intresset med att ta hand om sig när det gäller vår kropp & knopp. Vi investerar i hälsa för att hålla i längden!

Martin vill erbjuda mer kurser inom knivslipning och matlagning. Fortsätta att bredda sortimentet inom köksartiklar och bli den största knivbutiken i södra Sverige. Vi har även haft besök av många hantverkare och tanken är att kunna visa alster och även ha försäljning av unikt designade knivar och annat hantverk.

Korta fakta

Näring: Hantverk inom kök och hälsa
Adress: Kungsgatan 20, 432 41 Varberg
Antal anställda: 2

Senast ändrad: 2021-12-06