17 april 2024

"Man lever bara en gång"

På Varbergsgalan i början av februari kröntes Joakim Engelin, delägare i Varbergs Precision som vinnare av priset Årets Näringslivsprofil! Vi har pratat med Joakim, för att höra mer om prisets betydelse, framtidstankar och företagsklimat.

Vem är du?

- Jag är Joakim Engelin, stolt VD och delägare i Varbergs Precision AB. Jag lever efter talesättet ”man lever bara en gång” och gör jag något går jag in i det helhjärtat.

Vad betyder priset för dig?

- Priset är en bekräftelse på vårt hårda arbete och engagemang och det är en stor ära att bli erkänd som en uppskattad aktör inom näringslivet i Varberg. Det är ett kvitto även för mig personligen att jag är på rätt väg.

Vad är ditt mål och vision för din verksamhet i framtiden?

- Vårt mål är att fortsätta vara ledande inom vår bransch och samtidigt bevara den familjära atmosfären på företaget. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där varje medarbetare känner sig uppskattad och inspirerad.

Vi kommer fortsätta växa i Varberg och jobba tillsammans med kommunen och skolorna för att skapa ännu bättre förutsättningar för en stark framtid.

Hur tycker du att företagsklimatet i Varberg är?

- Företagsklimatet i Varberg är positivt och samarbetsvilligt. Vi har ett gott samarbete med både kommunen och andra företag, vilket skapar en gynnsam miljö för företagande och tillväxt.

Att Varberg och framförallt Läjet är en vacker plats på jorden gör det inte sämre!

Rolig fakta

- Under det senaste året har vi producerat över 10 000 avancerade CNC-bearbetade detaljer.

- Vi firar 40 år i år.

- Vi har anställda som gick i skolan tillsammans för att sedan börja jobba ihop på Precisionen 1985 och de jobbar fortfarande kvar.

- Vi är mångkulturella och har anställda från 8 olika länder.

Motivering till priset

I kriterierna för Årets Näringslivsprofil står det att pristagaren gör insatser för att utveckla näringslivet och samarbetet i Varberg.

Som ordförande i Teknik College har årets pristagare bestämt sig för att gå utanför den egna verksamheten och satsa på att utveckla den bransch han verkar inom. Som ett exempel på detta har företaget ett unikt samarbete med PS-gymnasiet, där en medarbetare undervisar framtidens arbetstagare.

Han är prestigelös, inspirerande och brinner för utveckling, alltid med personalen i centrum.

Årets vinnare driver ett företag som saknar konkurrens i Sverige med sin höga grad av precision och kompetens. Han lever verkligen upp till sitt eget motto; ”Precision - Every Time”.

Man i kostym med diplom och bukett.
Senast ändrad: 2024-04-17