• Inspiration
      #loopTrueItems($child)
  • #loopTrueItems($node) #loopTrueItems($node) #loopTrueItems($node) #loopTrueItems($node) #loopTrueItems($node)
  • Start
  • / Nyheter
  • / "Med bra medarbetare kommer kunderna, tillväxten och de spännande uppdragen"
26 mars 2024

"Med bra medarbetare kommer kunderna, tillväxten och de spännande uppdragen"

På Varbergsgalan i början av februari kröntes Ann-Charlotte Hedström med ic.energy som vinnare av priset Årets företagare! Vi har pratat med Ann-Charlotte, för att höra mer om prisets betydelse, framtidstankar och företagsklimat.

Vem är du?

- Jag är en aktiv tjej som gillar att vara i rörelse. Jag växte upp i Tvååker där jag fastnade för bordtennis. Den passionen tog mig till idrottsgymnasiet i Falkenberg som senare i livet ledde mig till en period som ordförande i Varbergs bordtennisklubb.

I 25-årsåldern bytte jag ut pingisracket mot ingenjörshatt och blev maskiningenjör. Mitt examensarbete på Ringhals kärnkraftverk var början på en spännande karriär som ledde mig från projektledare till verksamhetschef. Jag är stolt och glad över mina år på Ringhals och “mycket av det jag kan har jag lärt mig där”.

Omringad av entreprenörer i min närmaste krets – min man och bror är framgångsrika företagsledare – kände jag mig inspirerad att starta ic.energy.

ic.energy är ett teknikkonsultföretag som verkar inom både energi och byggbranschen, där vi hanterar allt från projekt inom industri samt inom samhällsbyggnad. Våra största kunder har vi idag inom kärnkraftsbranschen där vi verkar på i stort sett alla kärntekniska anläggningar i Sverige.

Idag är vi 45 medarbetare och har vårt huvudkontor i Varberg men också lokala kontor i Mölndal, Oskarshamn och i Lund. Under året planerar vi också för etablering i Uppsala och möjligen i någon stad lite längre norrut.

Vad betyder priset för dig?

- Vi har haft stora framgångar under de senaste åren med både utmärkelser som Hallands gasell och 2022 års kvinnliga gasell i Sverige. Vinsten som årets företagare i Varberg värmer dock speciellt eftersom vi har en stark förankring i vår fina stad och det känns extra kul att få uppmärksamhet på hemmaplan.

Vad är ditt mål och vision för verksamheten i framtiden?

- Vi är ödmjuka inför våra framgångar men tror starkt på vår vision att bygga något stort tillsammans.

Vi satsade tidigt på att bygga en stark företagskultur där medarbetarna skulle vara i centrum. Vi bygger långsiktigt och är måna om att allt ska göras med kvalitet. Det tilltalar de bästa medarbetarna. Med bra medarbetare kommer kunderna, tillväxten och de spännande uppdragen.

Hur tycker du att företagsklimatet i Varberg är?

- Att ha en aktiv kommunledning som besöker oss i vår vardag och lyssnar på våra behov och utmaningar ser jag som en stor fördel för ett företag som oss.

Roliga fakta -Vi tycker om att göra aktiva saker tillsammans!

- 2023 var vi 9 som genomförde Göteborgsvarvet, 12 klarade att stå på vattenskidorna hela banan i Halmstad och hela 90 % följde med på vår konferensresa till Visby.

Att göra saker tillsammans ger oss energi och motiverar oss att våga utmana oss lite extra även i jobbet!

Företagsfakta

Delägare: Ann-Charlotte Hedström, Mikaela Andersson, Joakim Ehrinton, Patrick Grannvie.
Omsättning 2023 : 50Mkr
Antal medarbetare: 45
Antal kontor: 4 st
Över 100 pågående uppdrag
Resultat i NMI (Nöjd medarbetarindex) 100%
Andel kvinnliga medarbetare i en mansdominerad bransch - 36%

Motivering till priset

Med starkt ledarskap och innovativa lösningar är Årets Företagare 2023 en förebild samtidigt som man lyckas skapa ett snabbväxande bolag i en teknikorienterad bransch. Med de vassaste teknikkonsulter skapar man hållbara energisystem.

Genom att främja ett stöttande och inkluderande arbetsklimat har bolaget inte bara uppmuntrat till kreativitet och innovation, utan också visat att deras framgångar är resultatet av ett starkt och sammansvetsat team och tillsammans bygger de något stort.

Fyra människor som håller upp diplom och blommor efter att ha tagit emot ett pris.
Senast ändrad: 2024-03-27