• Start
  • / Nyheter
  • / "Vi sätter färg och form på företag"
29 februari 2024

Fotograf: Emma Ivarsson

"Vi sätter färg och form på företag"

På Varbergsgalan i början av februari kröntes designstudion Ject som vinnare av priset Årets nyföretagare! Vi har pratat med ägarna Jonas och Therese Carlberg för att höra mer om prisets betydelse, framtidstankar och företagsklimat.

Vilka är ni?

- Jonas Carlberg, brädpeppad smålänning, som uppskattar helt vanlig mat. Lyssnar på typ Jakko Eino Kalevi & Fleetwood Mac. Driver tillsammans med min fru designstudion Ject som fokuserar på att marknadsföra andra företag.

- Therese Carlberg från Lidköping, gillar träning och hälsa, kopplar av med yoga, en bra bok eller kostymdrama på TV. Vi träffades på en buss i London för ca 20 år sedan och har bott tillsammans i London och Stockholm innan vi landade i Varberg tillsammans med våra 3 barn 2019.

Vad betyder priset för er?

- Priset betyder såklart mycket, det är ett kvitto på att man har gjort något rätt i de vägar som vår stig har lett oss på.

Affärsmässigt är det ju en tyngd att få bli “accepterad” kommersiellt, när man har ett yrke som är ganska flummigt att förklara. Vi sätter liksom färg och form på företag, och försöker pricka rätt känsla mot målgruppen. Känslomässigt. Så visst får man en liten ego-boost och blir glad av alla peppiga kommentarer.

Vad är ert mål och vision för verksamheten i framtiden?

- Målet är att fortsätta leva vårt liv balanserat, att ge tid till att göra roliga saker med familjen och ha lagom mycket projekt samtidigt och att säkra fler långsiktiga samarbeten. Målet är också att inte bli stagnerad, utan att fortsätta utmana oss själva tekniskt. Våga testa nya grejer för att utvecklas.

Hur tycker ni att företagsklimatet i Varberg är?

- Otroligt bra, det finns många forum för mingel för att knyta kontakter och det märks så tydligt att kommunen är pepp på företagarna i stan. Vi upplever klimatet som nyfiket, varmt och mysigt. Många trivs verkligen med att bo och jobba i denna stad.

Rolig fakta

  • Vi har designat 67 webbsidor sen vi drog igång för ca 4 år sen.
  • Vi är besatta av färgen röd. Är det inte rött är det inte Ject.
  • Ject kanske står för Jonas Effektiv Carlberg Therese. Eller nåt helt annat...

Motivering till priset

"Årets nyföretagare flyttade till Varberg med drömmen om en friare livsstil utan storstadens jäkt. Drömmen handlade om att driva eget i en kreativ miljö, omringad av andra kreativa själar och samtidigt kunna bilda familj.

Årets nyföretagare balanserar drömjobbet med familjelivet och för dom är Varberg en livsstilsstad. Affärerna kom igång, och med en kombination av hårt arbete, bra timing, rätt paketering och nätverkande lever de nu sin dröm, med kunder runtom Varberg, Sverige och i Norden. 

Till andra som funderar på att starta eget säger de: Bara kör! Stort grattis till årets nyföretagare - Therese och Jonas Carlberg på Ject Studio."

En kvinna och en man som håller i blombukett och diplom.
Senast ändrad: 2024-02-29