• Start
  • / Nyheter
  • / "Varberg verkade sakna en grönsaksbutik"
29 februari 2024

"Varberg verkade sakna en grönsaksbutik"

På Varbergsgalan i början av februari kröntes Kungsgatans Frukt & Grönt som vinnare av priset Årets köpman! Vi har pratat med en av ägarna Daniel Ivarsson för att höra mer om prisets betydelse, hur allt startade och vikten av att känna glädje i sitt arbete.

Vilka är ni?

- Jag, Daniel Ivarsson, och, Patrik Tjernberg, startade Kungsgatans Frukt & Grönt hösten 1996. Vi träffades av en slump genom bekanta och ville prova att arbeta tillsammans på Varbergs Torg. Vi provade sedan att ta det ett steg längre och startade då butiken i centrala Varberg. Det tog ett tag innan det rullade på men efter ett tag gick det bara bättre och bättre. Varberg verkade sakna en grönsaksbutik. Nu säljer vi till både privatpersoner, hotell, restauranger och företag.

Vad betyder priset för er?

- Årets Köpman betyder såklart mycket för oss, våra anställda och våra kunder. Det är aldrig fel att få uppskattning för allt hårt arbete vi har lagt ner genom alla år.

Vad är ert mål och vision för verksamheten i framtiden?

- Vårt mål är att fortsätta utvecklas och ha roligt på jobbet.

Hur tycker ni att företagsklimatet i Varberg är?

- Många företag har det tufft i Varberg precis som i resten av Sverige. Men vi håller hoppet uppe och har en bra kontakt med kommunen och våra kunder. Det viktigaste för oss är att vi kan gå till jobbet varje dag och känna glädje.


Motivering till priset

"Verksamheten startade för hela 27 år sedan då de i liten skala sålde varor på torget och redan första året kom idén att de skulle öppna en butik i Varbergs centrum.

Kundkretsen var från start endast privatpersoner men har under årens lopp utökats med krogar, hotell, caféer, förskolor och de levererar också till Falkenberg. Varje måndag får minst 100 varbergsföretag leverans från pristagaren – många av dessa sker snabbt och miljömässigt med säckakärra.

I framtiden vill de ytterligare utveckla sitt sortiment med oljor, korv, glass och kaffe!

Marknadsföringen sker mest genom mun till mun-metoden men de syns också på sociala medier och fysiskt på stadens gator när de levererar varor.

På frågan varför de ska bli Årets köpman svarar de: vi gör ett bra jobb, har stor kunskap, erbjuder fina frukter och grönsaker, sprider glädje och bidrar till ökat kundflöde till Varbergs innerstad.

Styrelsen i Varberg Handel säger stort grattis och har beslutat tilldela utmärkelsen Årets Köpman 2023 till: Daniel Ivarsson och Patrik Tjernberg, Kungsgatans Frukt & Grönt."

Två herrar som står med blommor och ett diplom över priset Årets köpman.
Senast ändrad: 2024-02-29