• Start
  • / Nyheter
  • / "Designen lika viktig som hållbarheten, budgeten och verksamheten"
29 februari 2024

Fotograf: Anna Marxén, Deilig Media

"Designen lika viktig som hållbarheten, budgeten och verksamheten"

På Varbergsgalan i början av februari kröntes Josefine Aiff med sitt Designlyftet som vinnare av priset Årets unga företagare! Vi har pratat med grundaren Josefine för att höra mer om prisets betydelse, framtidstankar och företagsklimat.

Vem är du?

- Ett inredningsföretag som startades 2017 av mig, Josefine Aiff. Vi är en helhetsleverantör inom inredning och jobbar med allt från framtagning av ritningar, ytskick, specialmöbler, inredningsförslag till inköp, montering och dekoration. Vi baserar vår inredning på kundens vision och identiteter utan att frångå de faktiska förutsättningar vi får för varje projekt.

För oss är designen lika viktig som hållbarheten, budgeten och verksamheten.

Vad betyder priset för dig?

- Det är verkligen en ära att få detta pris! Det är svårt att beskriva känslan och uttrycka vad det innebär affärsmässigt. Som egen person och som företagare är det ett enormt kvitto på det man grundat, gör och driver 24/7 är uppskattat och så pass bra att det kan inspirera andra. Det ger en känsla av stolthet och ger mer eld till sin passion och att våga driva framåt.

Sedan tidigare vet jag även att ett pris alltid är en positiv stämpel som man också får i företagsvärlden, vilket gör att det givetvis ger ringar på vattnet och ger ännu mer uppmärksamhet till ens företag, det är aldrig fel...

Därav är jag så otroligt glad för att någon/några/flera där ute ser det arbete vi gör och vill ge oss den extra skjutsen framåt!

Vad är ditt mål och vision för din verksamhet i framtiden?

- Vi har gjort en otrolig resa med så fina uppdrag den senaste tiden, det ska vi inte sluta med, utan bara utveckla dem till det bättre!

Och om jag känner mig själv så kommer det inte sluta heller... för jag älskar att utmana och utveckla mig själv inom inredningen och företagandet.

Mitt mål är att företaget med vår service och känsla för design ska inreda de mest omtalade inredningarna i Sverige.

Hur tycker du att företagsklimatet i Varberg är?

- Jag tycker att det är ett superklimat och det är inte för intet som det är Sveriges superkommun. Allt som jag stött på via kommunen är verkligen positivt – de engagerar sig verkligen i oss företagare och får oss att känna oss välkomna till familjen.

Både när det gäller kommun och övrigt näringsliv så är det både positivt, kreativt, modigt samtidigt som vi värnar om varandra.

Älskar folket som jag jobbar med här!

Rolig fakta

- Nu jobbar vi inte längre med Homestyling men det har varit en given del i företaget under flera år...

- Vet ni hur många kuddar det i snitt dekoreras med till ett hem? Vi använder ca 45 kuddar (i varje ikea-påse får det plats ca 4st).

Motivering till priset

"Passionen för design, färg och form i kombination med förmågan att förvandla idéer till fantastiska resultat är imponerande!

Förmågan att integrera både funktionalitet och estetik har inte bara stärkt företagets varumärke, utan även bidragit till att skapa positiva upplevelser för kunderna som märks genom att de kommer tillbaka år efter år. 

Hennes mod, engagemang och jävlar anamma smittar av sig inte bara till kunderna utan Årets Unga Företagare är även bjussig och vill inspirera nya entreprenörer. 

Årets unga företagare är - Josefine Aiff, Designlyftet."

Kvinna med blombukett i ena handen och ett diplom i den andra.
Senast ändrad: 2024-02-29