• Start
  • / Nyheter
  • / Strömma Farmlodge - En innovativ oas på den halländska landsbygden som nu är nominerad till Stora Turismpriset 2023
15 november 2023
Kvinna med svart hatt som skrattar.

Foto: Deilig Media

Strömma Farmlodge - En innovativ oas på den halländska landsbygden som nu är nominerad till Stora Turismpriset 2023

Genom innovation, mod och en passion för en blomstrande landsbygd har Strömma Farmlodge och Marina Evertsson förvandlat vad som en gång var en fallfärdig lantgård till en lockande destination som sträcker sig långt bortom Sveriges gränser och varje sommar lockar tusentals besökare och Sveriges artistelit till lilla Tvååker utanför Varberg. Med återbruk, starka lokala nätverk och ett brett urval av produkter har de skapat en symbol för hållbar tillväxt genom sina högkvalitativa och hållbara upplevelser på den halländska landsbygden.

Region Halland och de halländska kommunerna har enats om att gemensamt nominera Strömma Farmlodge som kandidat till Stora Turismpriset 2023, där motiveringen lyfter fram Strömma Farmlodge som ett föredöme för attraktiva besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden.

- Strömma Farmlodge är ett föredömligt exempel på att det, med stort lokalt engagemang, kreativitet och entreprenörskap, går att skapa attraktiva besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden. Sedan 2013 har det ursprungliga B & B:et kompletterats med restaurang, café, inrednings/återbruksbutik, gårdsbutik samt konserter och event. Med Farmers Market hyllar man halländska matproducenter och förstärker ytterligare Hallands profil som attraktiv en matdestination”, säger Helene Andersson, ordförande regionstyrelsens tillväxtutskott Region Halland.

- Strömma Farmlodge engagerar årligen ett 70-tal ungdomar i verksamheten och visar därmed vilken oerhört stor betydelse besöksnäringsföretag har i att skapa instegsjobb för ungdomar i arbetslivet. Strömma Farmlodge förstärker också bilden av Varberg som en komplett destination med både en fantastisk kust och ett attraktivt inland med högkvalitativa upplevelser”, säger Martin Andersson, Näringslivsdirektör i Varbergs kommun.

Stora Turismpriset firar nu sitt 30-årsjubileum och delas ut av Tillväxtverket för att hylla nytänkande och innovativa insatser inom besöksnäringen. Priset riktar uppmärksamheten mot innovation, samverkan och hållbarhet som avgörande för besöksnäringens framsteg i Sverige. Varje år delas priset ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en av de regionalt nominerade kandidaterna efter en regionalt utformad nomineringsprocess. Den slutliga vinnaren avslöjas den 6 december och priset överlämnas i samband med Sveriges Kommuners och Regioners (SKR) besöksnäringskonferens i Stockholm.

Senast ändrad: 2023-11-15