I somras öppnade magasinet på den gamla Stenapiren Hooken upp för verksamheter och då flyttade Joels Brygga och Subbe Bryggeri in i lokalen där de tillsammans med pop up-butik och dansbana utanför har väckt liv i en tidigare ganska tråkig del av hamnen. Med lokala råvaror och egenbryggd öl har de bjudit på skönt häng i sommar trots det utmanande vädret.
- Vi på Joels brygga är Joel Kaspersson, Jessica Persson & Stina Ekman, vi har drivit Joels Brygga sedan våren 2018 och vi brinner för de lokala råvarorna som finns här i Halland. Från Subbe Bryggeri har vi Martin & Titti Sunesson som också startade 2018 med visionen: "Vi brygger öl som vi själva gillar med fokus på kvalitet, utveckling och ölkultur."
- Sommaren har varit utmanande! Att öppna upp ett nytt ställe och inte veta hur det ska gå, kommer folk hitta oss och så vidare. Vi lärde oss den hårda vägen att solen är en nyckelfaktor men de dagar den visat sig har det varit en fantastisk mötesplats och skönt häng!
- Det är helt avgörande för verksamheten att vi har turism. Har svårt att se att vi skulle kunna driva restaurangen utan en stark besöksnäring. Vi känner också själva att vi bidrar till besöksnäringen vilket också känns kul. Att få vara med och lyfta Varberg som besöksmål.
- Vi önskar att få flytta en del av Subbes Bryggeri till Hooken och få en verksamhet i restaurangendelen som kan fungera året runt!
- Många förknippar kanske hantverksöl med humliga ipor, suröl och tunga stouts. Och även om vi såklart har det på menyn också så är det ljus lager i olika former som är förstavalet hos dom allra flesta!
Adress: Otto Torells gata 22
Antal anställda: ca 7 anställda samt att vi fem ägare hjälper till
Bransch: Restaurang
Www.naringsliv.varberg.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Hur använder vi cookies?