29 augusti 2023

Hej Rit & Målerigården!

Strax söder om Varberg ligger en mysig liten gård längs med kustvägen som drivs av en passionerad mångsysslare. Lena Petersson har med sina egendesignade produkter, café i rofylld miljö och musikinslag skapat ett besöksmål som lockar turister från både när och fjärran. Vi kollar läget med Lena efter sommaren!

Vilka är ni på Rit & Målerigården?

- Rit & Målerigården är ett besöksmål som drivs av mig, Lena Petersson. På gården har jag butik med egendesignade produkter, café och musikevent. Det är en gammal släktgård, där jag bor i 3:e generation. Besöksmålet är en del i det aktiebolag jag driver som heter Lena Petersson AB.

Hur har sommaren varit hos er?

- Vi har haft öppet 6 dagar i veckan hela sommaren och haft mycket besökare från när och fjärran. Vi ligger utmed Kattegattleden och har tack vare det också mycket både svenska och utländska cyklister, som stannar till, tar en paus och fikar.

Det har så klart stort värde att staden har så många besökare sommartid, som söker sig ut till besöksmål i närheten.

Vilket värde ser du av att driva ditt företag i en sommarstad som Varberg?

- Besöksmålet är en del i mitt företag Lena Petersson AB. I det ingår också design, illustration och produktframtagning. Produkterna säljs i vår egen butik på gården och i en webbshop. Men även av återförsäljare i Sverige och utomlands, där leveranser sker från gården. Jag är en mångsysslare, så även artistverksamhet av olika slag drivs i bolaget.

Vad är ditt mål och vision för verksamhetens utveckling i framtiden?

- Min vision är att gården ska leva vidare som ett besöksmål man gärna återvänder till med butik & café i lugn miljö som det är idag och i framtiden även utöka de musikaliska inslagen.

Roliga fakta

- Våfflorna har verkligen kommit i fokus i sommar, vi har gäster som återkommer flera gånger på sommaren för dem. ”Bästa våffla jag ätit” och ”Oj! Så stora!” är de vanligaste kommentarerna i sommar, ha, ha!

Många fransmän och spanjorer har förvånats och blivit lyckliga när Grete, en av mina anställda pratat både franska och spanska med dem.

Jag har haft tre härliga ungdomar och en pigg pensionär som jobbat hos mig i sommar.

Var hittar vi er?

- Utteros, utmed kustvägen 1 mil söder om Varberg.

Senast ändrad: 2023-08-29