• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Marina Evertsson, Strömma Farmlodge!
26 april 2023

Hej Marina Evertsson, Strömma Farmlodge!

Möt den modiga entreprenören Marina Evertsson som har förmågan att koppla sina drömmar till verklighet och business. Med passionen för en levande landsbygd har Marina med hjälp av återbruk, melodikryss och Instagram, förvandlat en fallfärdig lantgård till ett populärt besöksmål som varje sommar lockar tusentals besökare och Sveriges artistelit till Tvååker samt skapar arbetstillfällen för över 70 personer. En serieentreprenör av rang som med senaste tillskottet Sonjas Veranda ger oss ännu fler succéer att njuta av på landsbygden.

Vem är du?

Strömma Farmlodge tavelvägg

- Oj, svår fråga, vet knappt själv vem jag är. Men det jag vet är att jag älskar att fantisera ihop nya idéer och förverkliga dem så fort som möjligt. Jag ser allt jag gör i bilder i hjärnan innan det blir verklighet och när det surrar till lite extra i magen, då vet jag att det är rätt att följa mina tankar/drömmar. Strömma är en plats jag skapar som jag gärna själv hade önskat besöka. Något som väcker känslor och får andra människor att våga också. Jag är själv en människa som gillar att besöka platser som överraskar och kräver mycket av ett ställe visuellt och det får ju min familj vackert hänga med på.

Jag lever med Claes och vi har tre tjejer som är 19, 13 och 7 som vackert fått hänga med sina föräldrar på deras jobb då Claes också driver eget. Han är lantbrukare och har 1000 nötdjur. Sen driver vi ju Sonjas Veranda tillsammans också!

Vad är ditt mål och vision för din verksamhet i framtiden? Vad händer i sommar?

Strömmas butik

- Mitt mål är att göra det här så länge jag tycker det är kul. Fortsätta förverkliga mina idéer, utveckla och låta våra gäster njuta av platsen. Nu i vår bygger vi om vår scen till en storlek större och renoverar vårt B&B. I sommar kommer vi arrangera 15 konserter och ha öppet alla våra delar av verksamheten - café, restaurang, glassbar, inredningsbutik, gårdsbutik, konsertscen och B&B.Hur tycker du att företagsklimatet i Varberg är?

- Vi lever i vår egna lilla värld på Strömma, vilket vi tycker är rätt skönt. Det gör att vi vågar ta ut svängarna och inte är så ängsliga. Men den kontakten vi har med andra kollegor och kommunen är kalasbra. Det gäller att ha ett bra nätverk där man hjälps åt och bollar tankar och idéer. Ser man positivt på saker så kommer man väldigt långt. Jobbet och livet blir så mycket roligare då!

Roliga fakta

Strömma Farmlodge

- Vi är 75 stycken som jobbar på Strömma på sommaren. 65 stycken av dem är under 20 och de älskar att lyssna på ABBA i köket!

I år kommer Lasse Stefanz till Strömma och eftersom vi har 10-års jubileum så fick ungdomarna vara med och önska en av konserterna. Därav Lasse-Stefanz... Kanske inte står högst upp på min önskelista men är ungdomarna glada så är jag!

Första sommaren vi hade öppet Strömma bakade vi allt i ett kök från 1939 och då kom det 17 000 gäster.

Under Varbergsgalan 2023 vann du priset Årets Företagare.

Vad betyder priset för dig?

Pristagarbild på Marina.

- Nu har det gått en liten tid efter att vi fick priset. Såklart är det väldigt kul att andra ser det man gör. Som jag nämnde tidigare så jobbar ju vi i vår egna lilla värld här ute i Tvååker och har vart rätt nöjda med det. Men såklart älskar jag att vinna! Jag har ju idrottat hela mitt liv och är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, därav Elousie...

Juryns motivering:

"Med sitt mod, entreprenörskraft och affärsmässighet återinvesterar hon för att hela tiden växa och aldrig stå still. Hon har förmågan att koppla sina drömmar till verklighet och business.

Med en passion för en levande landsbygd har hon med hjälp av återbruk, melodikrysset och Instagram, förvandlat en fallfärdig lantgård till ett besöksmål som varje sommar lockar tusentals besökare och Sveriges artistelit till Tvååker samt skapar arbetstillfällen för över 70 unga människor.

Hon är helt enkelt en serieentreprenör och med senaste tillskottet Sonjas Veranda ser vi fram emot ännu fler succéer på landsbygden."

Senast ändrad: 2023-04-26