06 april 2023

Hej Jürgen Walter, Euromaster!

En av ”giganterna” i Varbergs näringsliv är Euromaster, ett företag som etablerats i närheten av järnvägsspåren för ett sekel sedan, och som än idag sjuder av framtidsanda och driv.

Vilka är ni?

- Euromaster är Europas största kedja för däck och fordonsservice och är idag ett helägt dotterföretag till Michelin. Vi har marknadens bredaste sortiment av däck, fälg och tillbehör samtidigt som vi erbjuder ett heltäckande tjänsteerbjudande med bilservice, rådgivning, uppföljningssystem, internationell jourservice och en egen regummeringsfabrik.

Företagets 90-åriga historia inleddes med att bröderna Erik ”Vulkarn” och Tage Andersson startade en gummiverkstad i närheten av järnvägsstationen 1932. Genom åren öppnades nya verkstäder och Euromaster växte sig allt starkare kring huvudsätet i Varberg. Idag är vi Europas största kedja för däck och fordonsservice.

Vilket är det största värdet för er att verka i Varberg?

Kvinna i arbetskläder vid ett stort fordonsdäck.

- Den starka historiska anknytningen till orten beror på lång tradition och att det känns viktigt att vi fortsätter utvecklas i just Varberg. Vi är stolta över att vara en lokal arbetsgivare och kunna erbjuda attraktiva arbetstillfällen.

På huvudkontoret på Stormhallsvägen finns sedan snart ett sekel företagets hjärta, med inköpsavdelning, ekonomiavdelning, personalavdelning, marknadsavdelning, säljavdelning, kundservice och IT. Där finns även en av koncernens 69 aktiva verkstäder.

Vad är ert mål och vision för företagets utveckling i framtiden?

Man rullar ett däck och hejar mot en kollega.

- Euromasters målsättning är att fortsätta växa på ett hållbart sätt, nu och i framtiden. Vi har även möjlighet att hjälpa våra kunder i deras omställning mot att bli mer hållbara och vi försöker ständigt utbilda oss för att guida kunderna rätt, allt för att minska vår miljöpåverkan och erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Ett annat starkt fokus för oss är säkerhet. Många av de arbetsuppgifter personalen gör varje dag kräver utbildning och erfarenhet och vi arbetar kontinuerligt med fortbildning för att säkerställa en säker arbetsplats för alla anställda, kunder och leverantörer. Stor vikt läggs vid att alla medarbetare delar erfarenheter och idéer.

Rolig fakta

- Euromaster jobbar med det största serieproducerade däcket som Michelin har, Michelin 59/80-63 XDR4. Fälgen är 63 tum, diametern är drygt fyra meter och däcket väger mer än fem ton!

Kort om Euromaster

- I skrivande stund består kedjan av 69 aktiva verkstäder, 61 konceptpartners, 12 Drive Thru-tält för säsongsskifte och en regummeringsfabrik (i Tvååker) och vi finns representerade från Trelleborg i syd till Kiruna i norr.

Svenskt huvudkontor: Stomhallsvägen 6 i Varberg
Antal anställda: 475
VD: Jürgen Walter
Verksamhet: Däck och Fordonsservice
Europeiskt huvudkontor: Clermont-Ferrand i Frankrike
Hemsida: www.euromaster.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2023-04-06