06 april 2023

Hej Dennis Blennskog, Riverty!

Med ett konsumentfokus som är kompromisslöst jobbar Riverty för att utveckla smarta och enkla finansiella lösningar för framförallt konsumentdrivna företag. Det är ett växande företag som ser ljust på framtiden, i Varberg och i världen.

Vilka är ni?

Rivertys kontor från utsidan med flaggor.

- Vi ägs av ett tyskt stort mediebolag som heter Bertelsmann. Inom hela koncernen är vi 130.000 anställda men skalar vi ner det till Riverty så är vi 5.000 medarbetare som servar våra klienter i 13 länder i Europa. Vårt mål är att hitta smartare, enklare och digitala sätt att hantera pengar – allt från finansiering och betalningar till inkasso. Vi riktar primärt våra tjänster mot konsumentdrivna företag. Just i Varberg finns det svenska huvudkontoret och där jobbar över 200 personer inom en rad olika funktioner. För att nämna några; IT, finans, account management, kundtjänst och juridik.

Vad är det största värdet för er att verka i Varberg?

- Finns det egentligen någon svensk stad som kan mäta sig med Varberg? Med både hav och skog inpå knuten är Varberg unikt. Och dessutom så nära till Göteborg och Köpenhamn om man vill ha mer storstadspuls. Vi är en del i ett stort internationellt bolag och våra klienter finns över hela Europa. Med dagens teknik går det alldeles utmärkt att fortsätta utveckla verksamheten i Varberg. Att ha en bas av anställda i en liten ort är väldigt positivt och vi ser bland annat en högre lojalitet mot sin arbetsgivare än i storstäder. Vi ser också ett stort värde i de fina samarbetena med kommunen, och nätverkandet och samspelet mellan oss företag som finns här. Man känner hela tiden av att det är en stad där näringsliv och företagande är viktigt, och att staden expanderar, utan att tappa sin personlighet.

Vad är ert mål och vision för er verksamhetsutveckling i framtiden?

riverty team

- Vi har som mål att göra människors vardag ekonomiskt hållbar. Det ska vi göra genom att ta fram finansiella produkter som är anpassade efter människans ekonomi och behov. Vi brukar säga att vårt konsumentfokus är kompromisslöst, och att vi hela tiden tänker hållbarhet när det gäller tillväxt. Vi har ett stort fokus på att växa och därför investerar vi kontinuerligt i vår organisation och utvecklar nya produkter anpassade för bland annat företag inom den nya delningsekonomin, e-handel och olika typer av digitala tjänster. Gemensam faktor för det vi gör är att vi vill kunna erbjuda våra tjänster landsöverskridande och därmed följa våra klienter när de expanderar till nya marknader.

Kort om Riverty

Adress: Smältgatan 1, 432 15 Varberg.
Antal anställda: 5000 i Europa och USA, 300 i Sverige varav 220 i Varberg.
Näring: Finansiella tjänster.
Antal konsumenter: 25m+, Antal transaktioner: 1 mdr+, Omsättning 7 mdr.

Senast ändrad: 2023-04-06