• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Heléne och Sven Gunnarson på Aven lantbruk!
30 mars 2023

Hej Heléne och Sven Gunnarson på Aven lantbruk!

Aven lantbruk driver modern mjölkproduktion på en gård i Tvååker i Varberg. Ett företag som hela tiden ser framåt, har fokus på god djurvälfärd och utvecklas för att nå nya mål. Lantbruket och mjölkproduktionen i sig är en viktig del för Varbergs kommun och samhället i stort. De skapar arbetstillfällen, biologisk mångfald, öppna landskap och inte minst livsmedel av högsta kvalité!

Vilka är ni?

- Vi som äger och driver Aven Lantbruk är Heléne och Sven Gunnarson. Till vår hjälp har vi duktiga anställda och en fin familj som stöttar oss i både med och motgångar. På gården bor 237 mjölkkor och då finns det ungefär lika många kalvar och kvigor. Det finns även tre katter och tre vallhundar som alla har en uppgift att sköta på gården.

Vad är ert mål och vision för verksamheten i framtiden? Vad händer i närmast tiden/ i sommar?

- Vår vision är att vara ett av de bästa mjölkföretagen där vi skapar lönsamhet, är en attraktiv arbetsplats och har ordning och reda varje dag.

Vi har startat igång en av våra största investeringar hittills som vi hoppas bli klar fram mot försommaren. Vi ska nämligen installera fyra stycken mjölkningsrobotar! På det viset hoppas vi skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda och för kossorna. Det kommer att leda till bättre arbetstider och uppgifter för de anställda och oss. Samt en större frihet för korna att själva planera sin mjölkning under dygnet.

Hur tycker ni att företagsklimatet i Varberg är?

- Då Varberg ligger på 10 i topp av kommuner med flest kor är vår bransch en viktig del av näringslivet här. Vi jobbar med att vara en självklar del av Varbergs tillväxt och fortsätta det positiva arbetet tillsammans med kommunen i detta arbete.

Rolig fakta

- Kor är fantastiska djur. De är personliga, snälla och mycket nyfikna av sig. Det har hänt flera gånger att de öppnat dörrar och hittat på bus på ställen de inte ska vara!

Aven lantbruk - pristagare på Varbergsgalan 2023

Under Varbergsgalan 2023 vann ni priset Årets lantbruksföretag. Vad betyder priset för er?

- Att bli utsedda till Årets lantbruksföretag gör oss glada och stolta över vårt företag!

Juryns motivering:
Årets lantbruksföretag är ett företag som bedriver modern mjölkproduktion i ständig utveckling. Med fina produktionsresultat och fokus på god djurvälfärd strävar de alltid efter att bli bättre.

Årets lantbruksföretag är ett företag som ser framåt och hela tiden utvecklar sitt företag för att nå nya mål. Lantbruket och mjölkproduktionen är en viktig del för Varbergs kommun och samhället i stort. De skapar arbetstillfällen, biologisk mångfald, öppna landskap och inte minst livsmedel av högsta kvalité.

Där tycker vi att årets lantbruksföretag är goda förebilder för hela branschen.

Korta fakta:

Företagsnamn: Aven lantbruk
Adress: Snickerns gård 1, Tvååker
Bransch: Lantbruk

Senast ändrad: 2023-03-30