• Start
  • / Nyheter
  • / Spana in företagen som jobbar med cirkulära affärsidéer
04 februari 2022

Spana in företagen som jobbar med cirkulära affärsidéer

Vi har många inspirerande företag i Halland som ser möjligheter med att ställa om till en cirkulär affärsmodell. Det handlar kortfattat om att skapa nya affärsmöjligheter genom ett cirkulärt tänk. - Att producera kvalitativa produkter som håller längre, att tjänstefiera, att återbruka, reparera eller upcycla uttjänta varor så att de får nytt liv.

Goda exempel

I den här filmen vill vi visa hur några av våra Halländska företag arbetar med cirkulära affärsmodeller för att göra gott för miljön och för att få nöjdare kunder och bättre lönsamhet. Vi hoppas att dessa goda exempel kan inspirera näringslivet att fortsätta att utveckla sina affärsmodeller till att bli mer hållbara.
Se filmen nedan!


Fler platser till Cirkulär Kickstart

Om du vill ha hjälp med att identifiera cirkulära möjligheter i ditt företag så kan du ansöka om att få delta i det kostnadsfria affärsutvecklingsprogrammet Cirkulär Kickstart våren 2022.

Läs mer och ansök hos EMC Sverige Länk till annan webbplats.

Fakta om satsningen på cirkulär ekonomi

EMC - Energi- och miljöcentrum och Varbergs kommun har jobbat tätt tillsammans inom projektet BAS – bygga attraktiva samhällen för företag, som är en treårig satsning på ett positivt företagsklimat och ett verktyg i att bidra till en hållbar utveckling när Varberg växer.

Inom projektet har vi arbetat strategiskt med olika fokusområden, varav ett är cirkulär ekonomi som många näringar ansåg som extra viktigt för deras fortsatta tillväxt. Inom ramarna för detta har vi bland annat skapat affärsutvecklingsprogram inom cirkularitet och bjudit in till inspirerande verksamhetsbesök hos innovativa företag i Halland som har utformat egna cirkulära affärsmöjligheter.

Information om BAS – Bygga attraktiva samhällen för företag Länk till annan webbplats.

3 loggor BAS, Region Halland, Varbergs kommun
Senast ändrad: 2022-02-04