• Start
  • / Nyheter
  • / Förslag om lättnader för uteserveringar

Förslag om lättnader för uteserveringar

För att underlätta i pandemin och de senaste restriktioner som införts, så förbereder hamn- och gatunämnden, efter diskussioner med kommunstyrelsens arbetsutskott, ett förslag om att inte ta ut någon hyra för uteserveringar fram till minst den 30 juni 2022.

- Det är ett mycket positivt förslag från Varbergs kommun för våra berörda medlemmar. Allt som görs i syfte att underlätta för vår bransch, stort som smått, är viktigt i dessa utsatta tider, säger Ulrika Lagergren, ordförande i Varbergs Krögarförening.

Förslaget innebär också att uteserveringarna får stå uppe denna vinter samt nästa.

– Uteserveringarna kommer då ha stått uppe över två pandemivintrar och det kändes naturligt att lägga fram ett beslutsförslag om ytterligare ett år. Kostnaden för avetablering samt uppetablering är svårare att räkna hem med minskat kundunderlag, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Det formella beslutet om att tillåta uteserveringar ytterligare en säsong samt avgiftslättnaden tas på hamn- och gatunämndens möte i februari.

- Förhoppningsvis kan dessa pandemiåtgärder bidra till att våra restaurangentreprenörer får extra möjlighet att få verksamheten att gå runt och ett stöd från kommunen i tuffa tider, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör.

Läs mer om kommunens riktlinjer för uteserveringar Länk till annan webbplats.

Som vanligt krävs tillstånd hos polisen, det kan du söka här Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-01-21