• Start
  • / Nyheter
  • / Välkommen till Varberg - Jippies Veranda

Välkommen till Varberg - Jippies Veranda

"Första gången man verkligen går utanför sin comfort-zon är mest läskig. Sedan blir det allt lättare." Familje-ägda företaget Jippies Veranda drivs av Carin och Urban Ternön med stöd av sina två döttrar. Efter att de bott i Sri Lanka i 1,5 år där de byggde sitt egna hotell ramlade de över Kärradals vik, en charmig pizzastuga med 30 000 kvadratmeter golf, precis mitt i Kärradal, och då slog de till!

Båda döttrarna hade assisterat förra ägaren och kunde lite om verksamheten så det var inte mycket att tveka på.
- Man kan alltid lära sig nytt, säger Carin.

Nu jobbar mamma Carin, heltid med detta med stort stöd av dottern Maja. Andra dottern Stina stärker upp under säsongen precis som pappa Urban.

- Detta år gör vi vår andra säsong och inför sommaren har vi nu byggt ut verandan med ett 70-tal kvadratmeter samt köpt in en glassvagn som står nere mot havet säger Carin.

På verandan kan man förutom att njuta av en magisk havsutsikt, äta pizza, rösti, lax m.m samt ta ett glas vin eller en svalkande öl. I glassvagnen serveras 14 sorters kulglass från Sia, kaffe, dryck och godis. Där kan man också spela 9-håls fotbollsgolf som en rolig aktivitet för hela familjen.

- Vi vill skapa ett ställe där miljötänk och återvinning är fokus. De flesta av våra möbler, mattor och inredningsdetaljer är återvunnet från bland annat loppisar, Blocket och Röda korset. Vi försöker också servera mat och dryck som till största möjliga del är närproducerat och/eller ekologiskt. Ett ställe som är ”Enkelt vid havet”, säger Carin.

- Nu laddar vi för ytterligare en grym sommar på vår ljuvliga veranda mitt i Kärradal!

Bild på familjen som driver Jippies veranda

Korta fakta

Adress: Cafevägen 1 i Kärradal
Antal anställda:
I Jippie Verandas team finns just nu 18 anställda, förutom familjen själva.
Rolig fakta om företaget: Förra säsongens dagsrekord är 300 bakade pizzor mellan klockan 15-20!

Senast ändrad: 2021-06-29