Östra Holmagärde redo för företag

Det närmar sig etablering, nu när gator och infrastruktur börjar bli klara på Östra Holmagärde. Området blir en attraktiv industrimark med ett fantastiskt läge – centralt och granne med E20 och 153:an.

Gatorna är utbyggda och ledningsarbetena klara i det nya industriområdet. Naturen har fått ta plats genom en liten park och naturområden med gång- och ridvägar. Det mesta är klart för tillträde redan under våren.

Möjlighet för företag att växa

Verksamhetsområdet Holmagärde har stor betydelse för Varbergs tillväxt. Här blir det plats för olika sorters verksamheter, både större och mindre. Området kommer dock inte att innehålla detaljhandel utan är vigt åt industri, lager och kontor.

- Det är glädjande att vi nu kan erbjuda riktigt bra möjligheter för företag att växa och utvecklas, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör. Ambitionen är att kunna erbjuda plats både åt varbergsföretag som vill expandera, men också till externa intressenter.

Många företagare har visat intresse för etablering, och urvalet kommer att göras utifrån att verksamheterna ska variera och passa i området.

- Vi för diskussioner med ett antal intressenter men inga avtal är skrivna ännu, säger Leif Andersson, markförvaltare på samhällsutvecklingskontoret.

Genomtänkt och tillgängligt

Östra Holmagärde är utformat så att det ger ett enhetligt och attraktivt intryck. Från öster blir det en välkomnande entré till Varberg, med låg belysning och en trädallé längs med Värnamovägen. Nu när infrastrukturen är klar har det öppnats upp för trafik mellan den nya cirkulationsplatsen vid Värnamovägen och Stålgatan. På den privatägda delen av Holmagärde kommer det att byggas en padelhall som redan är påbörjad.

Senast ändrad: 2020-12-03
Vill du veta mer om etablering på Holmagärde?
Kontaktbild
Joakim Nilsson
Näringslivsutvecklare