• Start
  • / Nyheter
  • / ”Vi vet inte var den här resan tar oss”
20 februari 2020

”Vi vet inte var den här resan tar oss”

Eva-Lena och Håkan Johnsson vann priset Årets Kreativa företagare för sitt Johnssons Gård. Vi träffades för att prata kreativitet, framgång och det utmanande med ovisshet.

Grattis till priset som Årets kreativa företagare! Hur känns det?
- Ärofyllt och fantastiskt, säger Eva-Lena.

Vad betyder kreativitet på Johnssons gård?
- Ett öppet sinne. Hyresgästerna kommer med sina idéer och så försöker vi hitta lokaler och lösningar som kan passa. Vi ser vilka lösningar som gården kan erbjuda och som andra kanske inte tänker på, säger Håkan.

Vad krävs för ett framgångsrikt företagande?
- Driv, hjärta, envishet, glädje och kunskap. Det krävs lite av varje, säger Eva-Lena.
- Och att man är flexibel, fyller Håkan i.

Vad är ni mest stolta över med gården?
- Att gården lever vidare i en annan skepnad än det jordbruk som den började som en gång i tiden. Det känns väldigt häftigt, säger Eva-Lena. Vi är självklart otroligt stolta över företagen som är på gården, som alla håller hög kvalitet på det dom gör - året runt dessutom! Och sen är vi stolta över att det kommer så mycket besökare hit och att gården har blivit lite av en snackis. Det är roligt att folk lägger märke till vad vi har gjort här och att all marknadsföring gett resultat. Blir också väldigt stolta när vi nämns i samma mening som Öströö Fårfarm, Strömma Farmlodge och Ästad Vingård som är stora destinationer på landsbygden.

Hur upplever granngårdarna er verksamhet?
- De allra flesta är väldigt positiva. På tal om att vara stolt så blir vi lite extra stolta när just grannarna kommer till gården för att handla, fika, träna eller vad deras ärende kan vara. Det betyder mycket att de gillar det vi gör, säger Eva-Lena.

Vad är framgång för er?
- Framgången ligger i hyresgästernas framgång. Vi behöver inte tänka på våran egen framgång, utan den hänger ihop med hyresgästernas. Vi har ju i praktiken gjort detta möjligt tillsammans, säger Eva-Lena.

Var vill ni vara med Johnssons Gård om fem år?
- Då ska jag ha byggt färdigt på gården har jag tänkt. Sen ska jag underhålla och sköta. Det finns lite plats på baksidan och garagen som fortfarande kan byggas och jobbas på, säger Håkan.

- Om fem år hoppas vi att gården står här och glänser och att Håkan fixar småsaker, säger Eva-Lena med glimten i ögat. Men vi vet inte var den här resan tar oss. Det har vi aldrig vetat, men det lär framtiden utvisa och det är ju en del i det roliga!

eva-lena och håkan från johnssons gård som vinnare varbergsgalan

Årets Kreativa Företgare 2019

Motivering
Med besökarupplevelsen i fokus för hemestrande Varbergsbor, nyfikna Hallandsgrannar och långväga besökare, har årets kandidat till pristagare målmedvetet arbetat med en omställning till en välbesökt året-runt destination.

Senast ändrad: 2020-02-20