• Start
  • / Nyheter
  • / SM i cyklecross 11-12 januari vid och på Varbergs fästning
09 januari 2020
cyclocross

SM i cyklecross 11-12 januari vid och på Varbergs fästning

I januari hålls för andra gången SM i cykelcross i Varberg. Tävlingen kommer att fylla området runt fästningen med cyklister, cyklar, supportrar och publik. Det blir en utmanande och publikvänlig bana i historisk miljö.

Mitt i januari är det dags för Varberg att åter stå värd för SM i cykelcross, som är en av de mest krävande cykeldisciplinerna med leriga cyklar och cyklister.

- Det är andra året vi arrangerar SM i cykelcross i Varberg, säger Peter Larsson, ansvarig för CX-sektionen i Varbergs MTB. Här finns en lång cykeltradition med flera stora tävlingar, och det är väldigt roligt att kunna erbjuda cykeleliten en häftig och utmanande upplevelse på vintern i denna anrika miljö mitt i Varberg.

Unik bana i historisk miljö
SM i cykelcross har tio olika tävlingsgrupper med cirka 200 deltagare och pågår 11-12 januari. Tävlingarna avgörs på en unik varvbana runt Varbergs fästning via Barnens badstrand med start och mål i Societétsparken. Eftersom fästningen ligger så centralt belägen i Varberg blir tävlingarna lättillgängliga för publiken. Arrangemanget är inte entrébelagt.

- Vi är glada att kunna dra igång vårt evenemangsår med ett SM redan i januari, säger Magnus Thomson, destinationsutvecklare på Näringslivs- och destinationskontoret (NOD). Tävlande, supportrar och nyfiken publik blir ett extra tillskott till Varbergs besöksnäring den här tiden på året.

För de cykelintresserade som inte har möjlighet att besöka Varberg i helgen, så filmas SM-tävlingarna och sänds live här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om tävlingen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Senast ändrad: 2020-01-09