• Start
  • / Nyheter
  • / Nytt projekt skall uppmuntra till hållbart resande för både varbergsbor som "hemestrar" och turister!
06 december 2019
Cykel

Nytt projekt skall uppmuntra till hållbart resande för både varbergsbor som "hemestrar" och turister!

Ett nytt EU-projekt skall stärka Näringslivs- och destinationskontoret NODS arbete med förbättrat företagsklimat och att bygga en ännu mer attraktiv destination!

Sedan ett år tillbaka har NOD riggat för att kunna satsa lite extra på att planera för ett större EU-projekt för att tillgängliggöra besöksmål i hela kommunen på ett mer hållbart sätt genom ett antal insatser. Det har förts dialoger med destinationsutvecklare, med företag på landsbygden, med landsbygdsamordnare, med trafikplanerare och andra viktiga funktioner på kommunen för att ringa in vad som skulle ge effekt. Och vad som krävs in form av aktiviteter, tester och investeringar.

Projektet heter SMaRT och är finansierat av både Interreg ÖKS och Region Halland. Beskedet om finansiering betyder att NOD under tre år framåt får möjlighet att arbeta med att utveckla lösningar för hållbar mobilitet på landsbygden tillsammans med kommuner i Skaraborgregionen och kommuner på Jylland i Danmark.

Varbergs kommun värnar om att bevara Varbergs historia och arv, värna en fantastisk miljö och livsplats och skapa förutsättningar för att Varberg fortsätter att vara attraktivt för framtida generationer. Genom EU-projekten kan NOD ytterligare skapa attraktivitet, tillsammans med och för det myllrande näringslivet!

 

Kort info om projektet

Projektnamn: SMaRT (Sustainable Mobility Rural and Urban Tourism)
Finansiering: Interreg ÖKS (prioritering 3 - transport)
Period: januari 2020 till september 2022
Svenska partners: Varbergs kommun, Destination Läckö-Kinnekulle, Götene kommun, Högskolan i Skövde, Chalmers tekniska högskola
Danska partners: Hjörring Kommune, Aalborg Kommune, Region Nordjylland, Aalborg Universitet, Nordjyllands Trafikselskab

Senast ändrad: 2019-12-09