Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Cykeltour för Europas svagaste och mest utsatta
19 september 2019
Loza Foundation

Cykeltour för Europas svagaste och mest utsatta

Och så gick dom i mål! 14 dagar, 2397 km genom 11 länder har det cyklats. Cyklisterna har tagit sig från Nordmakedonien till Varberg för att stödja Loza Foundation.

På undangömda platser i krigsmärkta länder, som Makedonien, Bosnien, Kosovo och Moldavien, lever människor under fruktansvärda förhållanden, i extrem fattigdom och utanförskap. Det kan handla om barn som utnyttjas. Om kvinnor, som flyr från våld och förtryck. Om sjuka eller funktionshindrade, som förskjuts och vanvårdas på stora institutioner. Och etniska och religiösa minoritetsgrupper som diskrimineras och förvisas från samhället.

För en ljusare framtid
Loza Foundation är en röst för Europas svagaste och mest utsatta människor. För deras mänskliga rättigheter, till hälsa och trygghet. Genom lokala projekt arbetar de för en positiv utveckling på plats, konkreta insatser som ger livsavgörande och långsiktiga resultat för samhällets svagaste. Loza Foundation arbetar för en ljusare framtid där människor som hamnat i utanförskap ska få ett hem och förutsättningar att växa som människa.

Cykeltour för Loza Foundation
Cykeltouren genom Europa är totalt ca 250 mil och gick genom fantastiska landskap, delar av turen är otroligt kuperad och utmanande. Touren delades upp i fyra etapper på tre till fyra dagar. Till varje etapp fanns det 10 platser, förutom till sista dagen då alla som ville fick delta. Deltagarna på touren kom delvis från Sverige men även från de delar av Europa som cykeltouren gick genom.

De första och de sista dagarna var den sexfaldiga VM- och EM-medaljören i triathlon Jonas Colting med på touren. Genom sin medverkan i Cycle4Europe hoppas Jonas Colting att många fler ska få upp ögonen för Loza Foundations hjälpprojekt för Europas mest utsatta, och att både företag och privatpersoner ska engagera sig genom att bidra till insamlingen vilket är avgörande för organisationens arbete.

Läs mer om Loza Foundation och om hur du kan hjälpa till här. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2019-09-19