• Start
  • / Nyheter
  • / Grattis Simplicity, Årets företagare 2018!
01 november 2018
Simplicity

Grattis Simplicity, Årets företagare 2018!

Henrik Tingstorp, vVD och partner - vad betyder utmärkelsen för er?
- Den betyder jättemycket! Framför allt för oss internt, jag har sällan sett våra medarbetare så glada. Vi har fått större uppmärksamhet för priset än väntat, inte bara lokalt utan också i branschen nationellt. Det känns som ett kvitto på att vi gör något riktigt bra.

Hur hamnade Simplicity i Varberg?
- Företagets grundades 2001 i Ulricehamn av Ulf Ingemarsson, vår VD. Han hade sommarstuga här och flyttade efter några år hela verksamheten hit, främst för den livskvalité som det ger att bo och jobba i Varberg. Något år tidigare hade Ulfs bror Hans Bergqvist, som också är delaktig i bolaget, flyttat hit. Så det fanns flera anledningar.

Hur är Varberg som företagsstad, generellt?
- Här finns ett fungerande näringsliv och många duktiga företagare. Rent geografiskt ligger det väldigt bra till. Bäst är kombinationen av Varberg som livsplats och närheten till allt. Men det är ändå tillräckligt stort för att erbjuda vad som behövs är - lagom alltså, på ett bra sätt!

Vi använder gärna Varberg i vår marknadsföring. Simplicity är ett av få fondbolag som ligger utanför Stockholm men många investerare uppskattar att vi finns just här.

Vad är er största styrka?
- Vårt starka gäng av kompetens! Det kanske låter som en klyscha men det är verkligen ett lagspel där alla roller samspelar, och nu har vi fått det att fungera. Men vi skulle gärna ha in fler kvinnor som är intresserade av finans och fondförvaltning både i företaget och i branschen, de är tyvärr inte så många.

Vilka värderingar styr Simplicity?
- Vi jobbar ju i en förtroendebransch, så transparens och ärlighet är jätteviktigt. Folk ska veta vad de investerar i. Alla våra fonder har ett hållbarhetsperspektiv. Vi har också ett samhällsengagemang och sponsrar lokal ungdomsidrott, men också Varberg för liv och Tre ska bli noll.

Hur kan kommunen bidra till goda förutsättningar för näringslivet?
- Vi har inte så mycket kontakt med kommunen, för närvarande finns inga stora behov. Men vi hade gärna sett att kommunen arrangerar eller stöttar branschkonferenser i Varberg, det hade kunnat ha stor genomslagskraft.

Vad tycker du är de viktigaste framgångsfaktorerna för företag som vill växa?
- Långsiktighet! Och att man verkligen tror på sin affärsmodell och är uthållig.
För oss har det varit en framgångsfaktor att utgå från Varberg, redan där är vi annorlunda. Vi ville visa att det är inte bara möjligt utan även en tillgång att driva företaget härifrån, och det är lite att utmana branschen.

Att få priset som årets företagare bekräftar att allt är möjligt. Även priserna Årets ränteförvaltare (2018) och Årets supergasell (2008) har betytt mycket för oss.

Slutligen, vad händer på Simplicity under hösten?
- Vi jobbar självklart på med det löpande arbetet, att alltid skapa avkastning. Men utöver det är hållbarhet en stark trend i branschen. Vi vill utveckla arbetet utifrån principerna i FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling Länk till annan webbplats. och ser över hur vi kan jobba mot dessa.

Årets företagare 2018

Juryns motivering till vinsten:
Allt är inte lätt som en plätt i företagsvärlden. Det som på ytan ser ut som en enkel räkmacka kräver tjockt pålägg av kompetens, faktainhämtning, split-vision, mod och omdöme. Med det i bagaget kan man tryggt vila på en fond av marknadskunskap och fingertoppskänsla och slå de stora drakarna på fingrarna i prestigefyllda tävlingar. Men enkelt är det inte även om företagsnamnet anspråkslöst talar om ”enkelhet”.

Senast ändrad: 2019-02-01