28 mars 2024

Varberg värd för skandinaviskt samarbete!

Under flera år har Varbergs kommun förstärkt det ordinarie mobility-management-arbetet genom internationella projektsamarbeten. När vi träffas har vi fokus på vad vi kan lära av varandra och hur vi ska åstadkomma mer pricksäkra resultat i våra respektive organisationer och i våra kommuner.

Förutom uppdatering från Interregsekretariatet och Lead partner, Region Midtjylland, så jobbade partnerskapet med Nudge Action Lab, med workshops i olika fokusgrupper samt lyssnade till hur 4 olika case i Varberg genomförts, där medborgardialog var i fokus.

En höjdpunkt var besöket på Cycleurope där företaget presenterade både cykelns plats på en EU-arena och fakta om el-cykelns utveckling.

Utöver samarbete över landsgränser är vi glada för samarbetet internt med kollegor från Trafikavdelningen, Offentliga rummet, Samhällsplaneringsavdelningen och Näringslivs- och destinationskontoret. Nu jobbar vi vidare med knutpunkter, barn och ungas mobilitet och pendling i interregprojektet MOVE.

Korta fakta

  • Projektperiod: från höst 2023 till höst 2026
  • Finansiering: via Interreg Öresund- Kattegatt- Skagerack och Region Halland
  • Prioritering: 3.2 Utveckla och förbättra hållbar, klimatresilient, intelligent och intermodal nationell, regional och lokal mobilitet, inklusive förbättrad tillgång till TEN-T samt gränsöverskridande mobilitet
  • Deltagande partners: kommuner, regioner, universitet och kollektivtrafikbolag från Sverige, Danmark och Norge
  • Lead partner: Region Midtjylland i Danmark
Loggorna för EU, Varbergs kommun och Region Halland.
Senast ändrad: 2024-03-28