• Start
  • / Nyheter
  • / "Ett privilegium att bygga ett företag i min hemstad"
15 juni 2023

Lotta Hedström, VD Ic Energy

"Ett privilegium att bygga ett företag i min hemstad"

Med en gedigen bakgrund som maskiningenjör på Ringhals startade Ann-Charlotte Hedström 2017 företaget IC Energy i sin hemstad Varberg. 5 år senare är teknikkonsultföretaget Årets Halländska Gasell och hon själv utsedd till Årets Kvinnliga Gasell.

I det gamla stationshuset i Varberg har teknikkonsultföretaget IC Energy sin bas – mitt i stadsmyllret. Företaget har idag 33 anställda och drivs av grundaren Ann-Charlotte Hedström, tillsammans med de tre delägarna Joakim Ehrinton, Mikaela Andersson och Patrik Grannvie.
– När jag startade företaget hade jag lite svårt att se att jag skulle kunna bygga detta i Varberg, men att få göra det och dessutom lyckas har varit ett stort privilegium för mig. Jag är väldigt hemmakär och gillar verkligen min hemstad, säger Ann-Charlotte.

Företaget har haft en framgångsrik resa och fortsätter att växa. Med ett nytt kontor i Mölndal, beläget bara en stenkast från stationen, tar företaget ännu ett steg framåt. Även om IC Energy nu skaffar sig ett andra kontor är Varberg alltid hemma för Ann-Charlotte.
– Det är en fantastisk plats att leva och bo på. Jag är stolt över att kunna bidra till att skapa arbetstillfällen i min hemstad och att vara en del av det lokala näringslivet. För mig handlar det inte bara om att anställa egen personal, utan också om att stödja andra lokala företag.

Med en bakgrund inom kärnkraften var steget inte långt till att satsningen med företaget skulle inrikta sig mot energi. Dessutom har IC Energy utvecklats och tagit steget mot att även erbjuda allt mer av byggledningstjänster. Under förra året blev företaget utnämnt till Årets Gasellföretag i Halland av Dagens industri.
– Det var fantastiskt roligt och ett kvitto på att vi gör något bra i företaget och extra hedrande att jag blev utsedd till Årets Kvinnliga Gasell. Men det var mest en rolig händelse, nu ska vi bara fortsätta att jobba på som vanligt. Vi fortsätter att växa, både i Varberg och framöver även i Mölndal. Vi har planer på att expandera inom hållbara energisystem, samtidigt som vi hoppas att få vara en del av byggandet av ny kärnkraft. Vi tror att olika typer av energislag behövs för att skapa en hållbar energiförsörjning i framtiden.

Senast ändrad: 2023-06-15