06 december 2021

Välkommen till Varberg - Hööks!

Nu har Lassabacka fått ett välkommet tillskott för alla häst- och hundägare, nämligen Hööks! Företaget som nyligen fyllt 90 år har gått från litet sadelmakeri i Småland till ledande aktör inom hästsportsbranschen i Skandinavien och fortsätter att öka för varje år.

Vilka är ni?

Berättelsen om Hööks börjar redan 1931 som ett litet sadelmakeri i Eksjö, Sverige. Idag 90 år senare är Hööks Skandinaviens ledande företag inom hästsportsbranschen och har ett brett sortiment med allt för ryttare, häst och hund. Med ett arv av kunskap, produktutveckling och serviceanda vars ursprung ligger över 90 år tillbaka i tiden har det viktigaste för oss alltid varit service, kvalitet och prisvärdhet.

Varför har ni valt att etablera er i Varberg?

Varberg är en ort med en växande befolkning och vi vet att det finns många hästar och hundar i regionen. Med tanke på att våra närmsta butiker annars ligger i Kållered och Halmstad så känns det även ur det perspektivet som att Varberg är helt rätt för Hööks.

Vad är ert mål och vision för er verksamhets utveckling i framtiden?

Vi vill inspirera till ett aktivt och roligt liv med hästen i fokus. Vår vision är att vara förstahandsvalet för alla utövare av hästsport, från nybörjare till elitryttare. Med E-handel i Sverige, Norge, Danmark, Finland samt 61 butiker så är vårt mål att befästa vår plats som största aktören inom produkter till hästar, ryttare och hundar.

Rolig fakta om Hööks

När Hööks grundades 1931 specialiserade sig företaget på tillverkning av sadlar och selar till Svenska armén och hade då som mest ca 100 anställda. Den populära postorderkatalogen som många känner till skickades ut 1979 för första gången och innehöll 16 handtextade sidor i svartvitt.


Korta fakta

Näring: Hästsportbranschen.
Adress: Birger Svenssons väg 14
Antal anställda: ca 450 medarbetare
Omsättning: ca 700 miljoner SEK

Senast ändrad: 2021-12-06