Välkommen till Varberg - Skene Järn

Det familjeägda företaget Skene Järn har funnits i Varberg sedan 2018 men det är först nu vid flytten till nya lokaler som det välbekanta namnet står på skylten. Med sitt gedigna sortiment, många samarbetspartners och mycket kunskap har de stått sig starka trots de hinder som funnits längs vägen, och nu satsar de även i Varberg. Bland järnhandelsvaror, byggmaterialvaror och industriförnödenheter, vad tror ni de säljer mest av?

Vilka är ni?

Skene Järn är ett familjeägt företag med historia som bygger på kunskap, pålitlighet och tradition. Ända sedan starten 1931 har närheten till kunderna och den starka lokala förankringen varit en del av vårt DNA tillsammans med mod, framsynthet och djärva satsningar. Varbergsbutiken riktar sig främst mot proffskunder inom bygg, industri och entreprenad och har en särskilt stark position inom personligt skydd. Vi är även det självklara valet för kvalitetsmedvetna konsumenter och auktoriserad återförsäljare av premiumvarumärken som Husqvarna och Weber.

Skene Järn ingår i BIG-gruppen vilken för närvarande består av 26 medlemsföretag. Tillsammans omsätter vi 2,6 miljarder SEK och har 60 lagerplatser och försäljningsenheter i Sverige och Norge. BIG-gruppen är en frivillig fackkedja där branschens bästa företag har samlats till ett konstruktivt samarbete med målet att vara Sveriges ledande fackkedja inom vår bransch.

Skene Järn ingår även i Sveriges största bygghandelskedja XL-BYGG vilket ger oss rätt förutsättningar för att vara en komplett samarbetspartner inom byggmaterial. Vi har allt från grund till färdig byggnad!

Vi är också delägare i ELON-kedjan inom vitvaror och småel och kan därmed erbjuda fullskaligt sortiment och service inom denna varugrupp.

Varför har ni valt att etablera er i Varberg?

Skene Järn har faktiskt funnits i Varberg sedan 2018 då vi förvärvade den lokala järnhandeln JOVAB. I samband med att butiken flyttade till nya lokaler på Äckregårdsvägen 2 (mittemot Volvo) nu i mars så bytte den även namn till Skene Järn. Så nu finns det Skene Järn-butiker i både Borås, Skene, Svenljunga, Tranemo och Varberg. Att vi nu väljer att satsa i Varberg känns självklart då det är en väldigt expansiv region där det händer otroligt mycket.

Vad är ert mål och vision för er verksamhets utveckling i framtiden?

Med en lång historia bakom oss har vi stött på många motgångar och hinder längs vägen, men trots detta har vi lyckats manövrera dit vi står idag. Vi tror att vi klarat oss så här långt genom att vi alltid satsat på gedigen kunskap inom det vi säljer och kan därför erbjuda våra kunder service av bästa kvalité! Vår ambition är utveckling och tillväxt, organiskt men även via strategiska förvärv.

Vi vill uppfattas som en attraktiv lokal samarbetspartner – som arbetsgivare, leverantör och kund. Vi vill fortsätta vara det självklara lokala valet för proffs och kvalitetsmedvetna konsumenter inom vårt upptagningsområde.

Fakta om Skene Järn:

Skene Järn med huvudkontor i Skene har idag cirka 120 anställda, finns på fem orter och har en omsättning på drygt 300 miljoner kr exkl. moms. Vi finns även digitalt med två e-butiker, en för konsumenter och en för företagskunder. Med över 49 000 artiklar tror vi att de flesta hittar det de söker hos oss. Sortimentet rymmer järnhandelsvaror, byggmaterialvaror, industriförnödenheter, färg, vitvaror och trädgårdsprodukter.

Rolig fakta om företaget:

Under ett antal år sålde Skene Järn flest Automowers i hela världen! Vår mest sålda artikel i antal är faktiskt kaffe. En arbetsplats utan kaffe är ingen harmonisk och produktiv ”maskin”.

Senast ändrad: 2021-08-12