Choose language
Other:
 • Start
 • / Stöd under coronakrisen

Stöd under coronakrisen

Coronaviruset orsakar stora konsekvenser för näringslivet och många företag kämpar för att överleva. På NOD har vi fullt fokus på att hjälpa företagen att behålla arbetstillfällena i kommunen. Som företagare kan du alltid ringa oss.


Varbergs kommuns åtgärder:

 • Socialnämnden kommer inte att fakturera restauranger med serveringstillstånd någon tillsynsavgift för 2021. Beslutet är taget i syfte att skapa en viss lättnad för restaurangnäringen under pandemin.
  Läs mer om beslutet

 • Möjligheten finns för restauranger och caféer att ha sin uteservering öppen även under höst och vinter 2021/2022. Avgiften för uteserveringar är borttagen under hela 2021.
  Du som har uteservering uppe behöver alltså inte ta ner den i höst/vinter utan ansöker bara om nytt tillstånd för att kunna stå kvar. Vet du redan nu att du vill fortsätta ha den uppe även nästa vår/sommar så passa på att ansöka om tillstånd från och med nu fram till 2022-09-30 på en gång. På så vis behöver du bara betala polisansökan en gång.
  Ansök om tillstånd här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/tillstand-ansok/offentlig-plats/ Länk till annan webbplats.

  För mer information kontakta bygglovshandläggare; emma.johansson3@varberg.se

 • Du som har butik är välkommen att sälja varor utomhus, utanför butiken. Lättnaden gäller under butikens öppettider under 2021. Ingen avgift tas ut för markupplåtelse vid utomhusförsäljning.
  Mer information och riktlinjer  Länk till annan webbplats.

 • Varbergs kommun gav 2020 en julgåva till sina medarbetare i form av 450 kr att använda på restauranger, caféer och cateringföretag i kommunen för att stötta den lokala restaurangbranschen. Läs mer om Julgåvan
Senast ändrad: 2021-10-04