Choose language
Other:
14 maj 2021

Cykelturer i Varberg blir enklare med nya appen

Ge sig ut på cykel har blivit mer och mer populärt, en del vill cykla i skogen och andra på landsväg. På turistinformationen är efterfrågan på kartor och förslag på cykelrundor stor och ökar för varje år.

Hur gör vi det möjligt att på ett smart o flexibelt sätt presentera cykelturer för besökare och även givetvis kommuninvånare? Trycker vi kartor/broschyrer, gör vi egna webbsidor eller använder vi oss av appar. Vi fastnade för att använda en app och då var frågan om vi skulle använda oss av en kommersiell aktör med eget varumärke ex naturkartan eller en leverantör där varumärket är vårt eget. Flera olika alternativ tittades på och den partner vi valde slutligen var ett företag som heter Onspotstory, som dessutom har gjort liknande samarbeten tidigare. I deras plattform kan vi till viss del själva styra innehåll och layout.

Det arbetet som pågår nu är att hitta cykelvänliga sträckor runt om i kommunen och ta fram beskrivningar och bilder på sevärdheter, fikaställen, toaletter, badplatser osv utmed dessa. Allt för att göra cykelturen så trevlig och intressant som möjligt. I den första etappen kommer det att finnas fem olika turer att välja på med olika längd och olika typer av landskap.

Appen kommer att lanseras till våren 2022.

Senast ändrad: 2021-09-07