Choose language
Other:

Satsningar i stadskärnan

I Varberg pågår en stor förändring av stadskärnan. Det byggs en järnvägstunnel, en ny station och en ny industrihamn och fram växer en ny stadsdel med 2500 bostäder - Västerport.

Satsningar som gjorts i stadskärnan är bl a:

Lekredskap på Stegatorget

Stegatorget
I pop up-parken som nu tagit plats finns en lekplats för barn, utomhus-bordtennisbord (där besökare kan låna rack och bollar på Lolles, Torggrillen och Kassett) och nu också en pumptrack att fara runt på!

Skyltfönster med tema Varberg handel

Tomma skyltfönster
I höstas gjorde vi 140 besök hos företag i stadskärnan där många efterfrågade en satsning på att skapa liv i de tomma skyltfönster som finns. I första steget gjordes en julskyltning som fick mycket positiv respons av både invånare, handlare och övrigt näringsliv. Nästa satsning blev i Nilssons Shoes gamla lokal, där temat är; Varbergs handel genom tiderna!

Krögare på krogtorget

Krogtorget
I somras omvandlades Varbergs torg till en gigantisk uteservering för en dag. En satsning som tillsammans med de lokala matentreprenörerna och bidrag från Sparbanksstiftelsens formade ett helt nytt koncept. I en inbjudande miljö med ett gott värdskap kunde man njuta av street food från världens alla hörn och kall dryck på Varbergs torg mitt i sommaren. Barnen målade med gatukritor på torget och flera färgsprakande verk skapades under dagen och kvällen. Då och då poppade det upp underhållning som spelade musik och bjöd på akrobatik.

Senast ändrad: 2021-09-17