Choose language
Other:

Satsningar i stadskärnan

I Varberg pågår en stor förändring av stadskärnan. Det byggs en järnvägstunnel, en ny station och en ny industrihamn och fram växer en ny stadsdel med 2500 bostäder - Västerport.

Satsningar som gjorts i stadskärnan är bl a:

 

Sounds like summer
En sommarsatsning för barnfamiljer på Varbergs torg med livemusik och barntivoli för att öka flöden till stadskärnan och sprida härlig stämning under sommarmånaderna.
Varje vecka uppträdde en ny artist. Sounds like summer pågick torsdagar och fredagar 15 juli - 3 september och var ett fint inslag under 2021 där vi hade restriktioner att förhålla oss till.

Juni, juli, augusti, augusti

I Varberg är sommaren lång, så lång att vi har en extra sommarmånad då de flesta verksamheter fortfarande håller öppet. Stränderna är städade, tången är borta och toaletter och verksamheter runt kusten håller öppet för at vi ska kunna njuta extra länge ända in i september. Tillsammans med vår besöksnäring tog vi fram en gemensam kampanj kring detta för att stärka vår identitet som sommarstaden med Sveriges kanske längsta sommar.

Rys och Mys
Under höstlovet arrangeras ”Rys och Mys”. En ljusupplevelse utomhus för barnfamiljer, där besökarna vandrar omkring mellan olika ljusinstallationer i centrala Varberg. Rys och Mys pågår i tio dagar med invigningsshow, ficklampsjakt i mörker, spöktåg där besökarna får uppleva Varberg i ett annat ljus eller varför inte mörker än vad man annars är van vid. Rys och Mys är en lagom läskig upplevelse för hela familjen och återkommer 2022.

Jul i Brunnsparken
Stämningsfull julmarknad mitt i Brunnsparken. Eventet pågår i två dagar under december. Pyssel, tomtebesök, musikuppträdanden, lucia och dans kring granen är självklara ingredienser. Handla unika klappar, hantverk och julgran mitt i stan. Jul i Brunnsparken är en oas i julstöket och ett återkommande event att längta till!

Lekredskap på Stegatorget

Stegatorget
I pop up-parken som nu tagit plats finns en lekplats för barn, utomhus-bordtennisbord (där besökare kan låna rack och bollar på Lolles, Torggrillen och Kassett) och nu också en pumptrack att fara runt på!

Skyltfönster med tema Varberg handel

Tomma skyltfönster
I höstas gjorde vi 140 besök hos företag i stadskärnan där många efterfrågade en satsning på att skapa liv i de tomma skyltfönster som finns. I första steget gjordes en julskyltning som fick mycket positiv respons av både invånare, handlare och övrigt näringsliv. Nästa satsning blev i Nilssons Shoes gamla lokal, där temat är; Varbergs handel genom tiderna!

Krögare på krogtorget

Krogtorget
I somras omvandlades Varbergs torg till en gigantisk uteservering för en dag. En satsning som tillsammans med de lokala matentreprenörerna och bidrag från Sparbanksstiftelsens formade ett helt nytt koncept. I en inbjudande miljö med ett gott värdskap kunde man njuta av street food från världens alla hörn och kall dryck på Varbergs torg mitt i sommaren. Barnen målade med gatukritor på torget och flera färgsprakande verk skapades under dagen och kvällen. Då och då poppade det upp underhållning som spelade musik och bjöd på akrobatik.

Senast ändrad: 2022-03-15