• Start
  • / Stöd för företag som gör affärer med Ukraina/Ryssland

Foto: Varberg Energi

Stöd för företag som gör affärer med Ukraina/Ryssland

Med anledning av den allvarliga utvecklingen i Ukraina har EU, USA och andra länder infört sanktioner mot Ryssland. Här finns information och länkar som stöd för dig som gör affärer med aktörer i Ryssland eller Ukraina, eller har anställda på plats i Ukraina.

Varbergs kommuns samlade information med anledning av kriget i Ukraina

Det som händer just nu i vår omvärld väcker tankar och kanske även oro. På varberg.se Länk till annan webbplats. hittar du information och länkar med anledning av kriget i Ukraina och det förändrade säkerhetsläget.

Kommerskollegium

Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik, samlar information om de införda sanktionerna mot Ryssland här Länk till annan webbplats.. Kommerskollegium har även en grupp som arbetar med sanktioner dit företag kan ringa om man har frågor kopplade till sanktioner, telefon: 08-690 49 20.

ISP

Inspektionen för strategiska produkter, har uppdaterad information på sin hemsida Länk till annan webbplats.. Från och med den 26 februari är det förbjudet att exportera alla listade produkter med dubbla användningsområden (PDA) samt ett stort antal övriga produkter till Ryssland.

EU:s Sanction Map

En sökbar karta där hittar man den senaste informationen om EU:s sanktioner, rättsakter som reglerar åtgärderna inklusive vilka varor och tjänster som omfattas. Kartan hittar du här. Länk till annan webbplats.

Europeiska rådet

Här presenterar Europeiska rådet information Länk till annan webbplats.om EU:s restriktiva åtgärder med anledning av krisen i Ukraina.

Utrikesdepartementet

Även Utrikesdepartementet har en samlingssida om regeringens arbete kring den pågående säkerhetspolitiska utvecklingen i Ukraina. Samlingssidan hittar du här Länk till annan webbplats..

Tullverket

Här finns information Länk till annan webbplats.kring det utökade exportförbudet av varor till Ryssland vilket påverkar tullhanteringen vid export till Ryssland.

Finansinspektionens hemsida

Finansinspektionen summerar EU:s nya, utökade och förändrade sanktioner på sin hemsida. Mer info hittar Länk till annan webbplats.d Länk till annan webbplats.u Länk till annan webbplats. h Länk till annan webbplats.ä Länk till annan webbplats.r Länk till annan webbplats..

Storbritannien

Information om de sanktioner som Storbritanniens införs återfinns på deras myndighet Office of Financial Sanctions Implementation HM Treasury Länk till annan webbplats..

USA

Söksida för amerikanska sanktioner återfinns på deras myndighet Office of Foreign Assets Control (OFAC) hemsida Länk till annan webbplats.. De har även en söksida Länk till annan webbplats..

Senast ändrad: 2022-03-21