Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
12 augusti 2021

Välkommen till Varberg - Varberg Cruise Line

Ombord på Varberg Cruise Line erbjuder de en kryssnings-upplevelse med mat och dryck där passagerarna får se Varberg från havssidan. Christian och Susanna Mellgren driver företaget med stor passion inom sina respektive områden och den 29 januari är det dags för Stella Polaris att lämna hamnen för sin första kryssnings-tur!

Vilka är ni?

Christian från Varberg startade som fiskarlärling på norska rederier och utbildade sig sedan till Sjökapten i Kalmar. Han har arbetat sig uppåt i ett flertal stora kryssningsrederier som kapten i totalt 20 år. Han har alltid haft en dröm om att äga ett eget fartyg och ha möjligheten att lägga till i sin egen hemmahamn Varberg. Nu har den önskan gått i uppfyllelse.

Susanna är ursprungligen ifrån Skövde men flyttade till lite större städer så snart skolan var klar. Hon har en lång karriär bakom sig som egenföretagare och entreprenör och har alltid haft ett brinnande intresse för god mat och dryck. Möte med människor är något hon brinner för och har ofta nära till skratt.

Varför har ni valt att etablera er i Varberg?

Christian har haft hela världen som arbetsplats men började känna en längtan till att kunna vara med sin familj mer och framför allt kunna se barnen växa upp på nära håll. Varberg är en plats där hela familjen har rotat sig och stortrivs med boende, skola och framför allt företagsklimatet och framtidsvisionerna i kommunen.

Vad har ni för framtidsvisioner?

Vi vill skapa en unik upplevelse för Varberg som inte har funnits förut. En dröm hade varit att utveckla bolaget med fler fartyg för att kunna erbjuda kryssningar till ett flertal olika destinationer runt hela Sverige med omnejd.

En man och en kvinna

Korta fakta

Näring: Sjöfart
Adress: Mandelgatan 2 A, 432 37 Varberg
Ägare: 50% Susanna Mellgren, Redare och 50% Christian Mellgren, Redare/Befälhavare
Antal anställda: 20-30 anställda totalt i olika skift för båda restaurangerna, försäljningen av färska skaldjur samt fartygsbesättning.
Rolig fakta om företaget: När vi började renoveringen av Stella Polaris lättade vi 18 cm i djupgående av ett fartyg som totalt väger ca 150 ton.

Senast ändrad: 2021-08-12