• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Jennifer Crafoord, nybliven entreprenör!
05 juni 2024

Hej Jennifer Crafoord, nybliven entreprenör!

I höst drar årets Entreprenörsskola igång med ett stort gäng nya entreprenörer som är hungriga på att ta del av tips och information som kan hjälpa dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av förra årets deltagare heter Jennifer Crafoord som har startat företaget JC Trafikskola. Här berättar hon om tävlingsinstinkten, värdet av Entreprenörsskolan och framtidens trafikskola.

Vem är du?

- Jag är en positiv tjej som utanför jobbet gärna åker skidor, pysslar i vårt nybyggda hus och trädgård eller rider islandshäst på stranden.

Då vi har hus blir det en del vändor till återvinningen och det blir lätt en tävling här hemma mellan mig och fästmannen. Ja helt rätt, jag är en tävlingsmänniska och jag tycker det är superkul att köra med släpvagn, vilket tävlingen handlar om. Vem får köra med bil och släp till återvinningen? Jag vinner för det mesta...

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

- Jag har varit trafiklärare i nio år och tack vare den energin och glädjen jag har för mitt jobb så tog jag chansen att starta min helt egna trafikskola. Därför blev det just JC Trafikskola, då jag heter Jennifer Crafoord.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

Bil med släp och en kvinna som står framför.

- En av de bästa sakerna med att vara egen företagare är att jag kan fokusera på att utbilda mina elever till trafiksäkra och trygga förare på ett personligt, roligt och familjärt sätt.

Idag säljs det flest automatbilar, såsom hybrid och elbilar, mycket mer än vad det säljs manuella bilar. Så jag har valt att följa framtiden och därför utbilda på körkort för automatväxlad personbil och även körkort för personbil med tungt släp. Att bilen som mina elever får köra hos mig är en laddhybrid, automatväxlad bil påverkar inte dem som kommer för att ta ett nytt körkort med tungt släp men det blir smidigare utbildning och mer miljövänlig körning då den väljer eldrift större delen av tiden även vid släpkörning. Tungt släpkort är bra för dem som exempelvis ska köra hästsläp eller husvagn.

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

- Väldigt inspirerande! Efter entreprenörsskolans kvällar kände jag mig boostad av alla föreläsare och känslan av att nu kör vi, allt är möljigt.

Rolig fakta

- Jag har genom mina år som trafiklärare hjälpt över 500 personer att ta körkort. Det är väldigt många timmar på vägarna, på ett bra sätt.

Senast ändrad: 2024-06-05