• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Amanda Almér, nybliven entreprenör!
29 maj 2024

Hej Amanda Almér, nybliven entreprenör!

I höst drar årets Entreprenörsskola igång med ett stort gäng nya entreprenörer som är hungriga på att ta del av tips och information som kan hjälpa dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av förra årets deltagare heter Amanda Almér som har startat företaget ACREATIVE. Här berättar hon om dansen som sin livsstil, värdet av Entreprenörsskolan och passionen för ungas välmående.

Vem är du?

- Mitt namn är Amanda Almér och jag är en danspedagog, kreatör och student inom det dansterapeutiska området som lever för hälsa, rörelse och det kreativa uttrycket. Jag har ett nystartat företag som heter ACREATIVE, som betyder ”den kreativa”. Dansen är för mig en livsstil som jag använder för att utforska mig själv och världen igenom. Jag skulle beskriva mig själv som en livsnjutare som du kan finna dansandes längs vattenbrynet på stränderna i Varberg i solnedgången. Det jag håller på med är den seriösa leken - en utveckling som går i glädjens språk där vi låter vårt autentiska jag veckla ut vår potential.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

- Jag valde att starta eget då det ger mig frihet att skapa mitt unika koncept och anpassa min pedagogik efter elevernas behov och önskningar inom dansen. För mig så är ACREATIVE en plattform för mina kreativa uttryck och arbeten inom dans, konstnärlighet, hälsa och rörelse.

Jag är otroligt passionerad i att lära ut dans och är väldigt investerad i mina elevers välmående och deras personliga resa i mina klasser. När jag driver eget tar jag in perspektivet av den hela människan och brinner för att vara en positiv förebild för ungas välmående. Jag har ägnat mycket tid åt att skapa drömmen i mitt eget liv och vill vara en brygga för ungdomar i deras egna självförverkligande.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

Tjej som dansar i svarta kläder.

- Min och företagets vision är att vara en cirkulerande energi i samhället - en positivt utmanande och utvecklande kraft som bidrar till positiva förändringar, hälsa, lekfullhet och livskvalitet. På såväl individuell som samhällsnivå.

När jag ser mitt företag i framtiden så ser jag den där kreativa plattformen som jag pratade om, ett tryggt rum för personlig utveckling inom dans och hälsa.

Jag har flera stora planer som fortfarande gror hos mig och kommer avslöjas när de är redo, men medan de växer så kommer min vision leva i ett mycket närmare mål - denna sommaren ska jag kickstarta mitt företag med 3 dansläger! Två dansläger för ungdomar som är födda 2010 eller äldre på intermediär/avancerad nivå samt ett läger för barn födda 2012-2014. Fler pop-up event kommer ske under sommaren, så det är bara att hålla utkik. Det känns fantastiskt att leva min dröm nu!

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

- När jag valde att gå Entreprenörsskolan var mitt syfte att jag ville skapa utrymmet för mig själv att ta steget mot att förverkliga mina drömmar. Entreprenörskolan gav mig en struktur till mitt redan påbörjade arbete att få bli egen företagare samt att det blev en mötesplats av entreprenörskraft som jag kunde luta mig mot både på träffarna och emellan dem i mitt utforskande av mitt företags syfte och tjänster.

Jag har aldrig haft brist på kreativa idéer och alltid sett mitt syfte med mitt framtida företag väldigt klart framför mig. Men att bli företagare handlar om så mycket mer och min upplevelse var att ju mer jag fick höra andras erfarenheter och vägar till företagsamheten och fick verktygen för att hantera att gå in i rollen som företagare, så började även mina idéer att kristallisera sig och blev tydliga i sin utformning.

I ungefär samma period som Entreprenörsskolan pågick så fick jag ett stort vikariat på kulturskolan i Varberg och andra jobb där jag fick möta mina framtida kunder samt utveckla min egen expertis vidare. Att jobba med kundanalys och samtidigt få möta mina möjliga kunder var självklart en idealisk situation och denna kombinationen skulle jag säga gjorde att detta blev språngbrädan för mig mellan att ha drömmen närvarande i mitt eget liv, till att faktiskt veta hur jag ska dela med mig av detta till andra. Jag skulle rekommendera dig som vill vara med på Entreprenörsskolan att se hur du kan utforska ditt område, expertis och klienter samtidigt som du blir utbildad inom företagandet.

Rolig fakta

- Balansträning är en viktig del av dansen men också något jag ägnat mig åt hela mitt liv i olika former. Jag älskar att stå och balansera på pilatesboll och har även de senaste åren tagit upp skateboardåkning. I skateboardåkning kan man åka antingen regular eller goofy, det är ingen slump att jag åker goofy eftersom det också är en stor del av min personlighet; alltså mitt lekfulla tillvägagångssätt, busighet och glädje till livet.

Läs mer om Amandas verksamhet på hennes hemsida Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2024-05-29