• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Charlie Skibsted, nybliven entreprenör!
22 maj 2024

Hej Charlie Skibsted, nybliven entreprenör!

I höst drar årets Entreprenörsskola igång med ett stort gäng nya entreprenörer som är hungriga på att ta del av tips och information som kan hjälpa dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av förra årets deltagare heter Charlie Skibsted som har startat företaget Laevendel. Här berättar han om sin väg från klassisk musik till saltstänkt pop-folk, värdet av Entreprenörsskolan och tolkningen av en gammal klassiker!

Vem är du?

- Mitt namn är Charlie Skibsted och jag är en låtskrivare och artist baserad på västkusten. Jag startade mitt projekt "Laevendel" för tre år sedan för att mina låtar skulle få se världens ljus. När jag var åtta år fick jag en fiol i handen och sedan dess har jag spelat musik. I början spelade jag klassisk musik och folkmusik, men i tonåren blev jag medlem i ett band i Falkenberg som spelade indie-rock. Alla dessa olika genrer under uppväxten har lagt grunden för de låtar jag nu skriver i Laevendel, en genre jag beskriver som saltstänkt pop-folk.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

- Det var dags att göra företagandet "på riktigt" och sluta använda verktyg som Frilans Finans. Att ta kontrollen och börja driva Laevendel som ett företag istället för ett hobbyprojekt var grunden till att jag valde att starta eget, säger Charlie.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

- Målet har alltid varit att nå ut till en bredare publik för varje år som går och att bygga en trogen lyssnarbas som kan växa med tiden. Även om jag ibland tvivlar på storleken av min vision, har jag alltid vetat att jag vill uppnå total kreativ frihet. Detta innebär för mig att få skriva och spela den musik jag själv vill och kunna leva på detta på heltid.

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

- Entreprenörsskolan har lagt en enormt bred och stabil grund för mig att våga stå på egna ben. Att ha likasinnade människor runt mig som också försöker starta sina egna företag har varit avgörande för mitt mod och självförtroende som entreprenör. Jag insåg där och då att det finns många andra som också vill förverkliga en dröm. Ofta blev det trevliga eftersnack när föreläsningarna var klara, och man fick chansen att prata mer personligt med föreläsarna. Detta var en av byggstenarna till mitt självförtroende.

Att jag hade privilegiet att ha Entreprenörsskolan precis runt hörnet är inget jag tar för givet. Den var verkligen starten på något nytt!

Rolig fakta

Man som sjunger i musikstudio.

- Jag blev nyligen uppmärksammad av Hallands Nyheter då jag ska spela på "Allsång på Vallarna" i sommar, och de benämnde mig som en "Eddie Meduza-tolkare". Nu skriver jag min egen musik, men det stämmer också att jag precis gjort en tolkning av en av Eddie Meduzas låtar "Mera Brännvin" som släpps den 17 maj. När man tänker på den gamla raggarlåten är det svårt att föreställa sig hur den kommer att låta i min genre "folk-pop", men jag lovar att den har fått en helt ny form...

Vill du lyssna på Charlies låtar?
Då kan du göra det här: Laevendel på Spotify Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2024-05-22