• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Hanna Arnell, nybliven entreprenör!
31 maj 2023

Hej Hanna Arnell, nybliven entreprenör!

I höst drar årets Entreprenörsskola igång med ett stort gäng nya entreprenörer som är hungriga på att ta del av tips och information som kan hjälpa dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av förra årets deltagare heter Hanna Arnell och har startat företaget Lätta steg. Här berättar hon om sin väg från polis till egenföretagare, om att inspirera andra och om att få känna sig som en riktig entreprenör!

Vem är jag?

- Jag heter Hanna Arnell, är mitt i livet och bor i Varberg med min man och våra två barn.

Jag älskar utmaningar och äventyr. Träning har alltid varit en del av mitt liv och jag vill gärna träna och tävla med andra. Att ha ett gemensamt mål att träna mot och sedan dela minnena från träningarna och tävlingen är väldigt speciellt. Idag tävlar jag gärna i swimrun, trailrun och multisport.

2013 fick jag diagnosen reumatism (RA) efter att jag fött vårt första barn. Det var ett tufft besked. Det som lugnade mig var att träning är bästa medicinen som smörjer lederna. Jag hoppas kunna inspirera andra att trots att det tar emot att träna ibland så känns det alltid bättre efteråt.

När jag var 20 år började jag på polisutbildningen och har jobbat som polis efter det. I mars 2022 lämnade jag polisen för att jobba med mitt företag; Lätta steg, på heltid.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

Hanna Arnell håller i ett klättringsrep.

- Med erfarenhet som gruppträningsinstruktör, mammaträning och löpcoach så beslutade jag att starta Lätta steg 2015. Det var en perfekt bisyssla till polisyrket. Där fick jag träffa härliga deltagare som ville träna eller utveckla sitt löpsteg. Jag hade ungefär ett pass per vecka och vi tränade utomhus.

De sista åren på polisen hade jag en mer administrativ tjänst som gruppchef och förundersökningsledare. Jag kände att jobbet tog mer energi än vad det gav och beslutade mig att satsa på Lätta steg på heltid.

Nu är det mitt jobb att inspirera och peppa andra till träning, rörelse och aktiviteter vilket känns fantastiskt.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

- Jag hoppas hitta en bra mix på träningar, föreläsningar och event så att jag kan jobba vidare med Lätta steg på heltid över tid. I närtid hoppas jag att fler skall hitta till ladan i Träslöv där jag håller i mammaträning, PT- och cirkelpass. Jag vill även locka ut fler i naturen och testa MTB eller swimrun t.ex. Jag hoppas även nå fler företag som satsar på sin personalhälsa. Att uppmuntra personalen till aktivitet och rörelse ger många positiva effekter på arbetsplatsen.

Rolig fakta

- Oj, svår fråga. En sak som är rolig är ändå att springa snabbt i nedförsbackar. Det är alltid kul att se och höra hur deltagare omedelbart märker skillnad i hur fort det kan gå med små justeringar på löptekniken.

Vad har Entreprenörskolan betytt för dig?

- Den har haft stor betydelse. Den har lärt mig om entreprenörskap och fått mig att känna att jag är en entreprenör. Kunskapsmässigt har det varit en bra mix av kunniga och inspirerande föreläsare från olika områden. För mig som redan startat företaget så har jag fått en påminnelse eller kvitto på att göra rätt saker. Det är mycket man skall ha koll på och kunna som företagare och entreprenörskolan har tryckt på att det finns hjälp att få via olika kanaler. Jag har skapat nya kontakter och jag har varit väldigt inspirerad efter varje tillfälle.

Jag rekommenderar alla som är i startgropen till att starta eget att gå Entreprenörskolan!

Senast ändrad: 2023-05-31