30 maj 2023

Foto: Jonas Arnesson

Hej Olle och Frida på &Olles!

På Apelvikens sydligaste breddgrad hittar vi en av Varbergarnas (och besökarnas) favorit-oas; &Olles. Sedan öppningen 2011 har det blivit en självklar destination från vår till höst som sysselsätter 50 personer sommartid. Med god mat & dryck, underhållning, härlig atmosfär och fantastiskt värdskap har de gjort sig ett starkt namn inom Varbergs besöksnäring.

Vilka är ni?

Olle Borgman – Halvgalen entreprenör med många järn i elden som ständigt söker efter det omöjliga projektet. Grundare och ägare av &OLLES längst söder ut i Apelviken.

Fotnot: också specialistutbildad polis i brott mot demokratin och mänskliga rättigheter och vurmar ständigt för artikel 1 i FN:s konventioner.

Frida Ceveryd – Kocken som kan laga god mat till ett helt kompani med en hand bakom ryggen och ögonbindel. Delägare i restaurangbolaget Ceveborg AB.

Fotnot: Har också musikaliska talanger med specialistkompetens inom saxofon samt SM-mästare i pizza.

Vad är erat mål och vision för verksamheten i framtiden? Vad händer i sommar?

Exteriören på &Olles i Apelviken.

Foto: Malin Arnesson

- Vi ska vara en attraktiv destination och för det krävs att vi hänger med i samtidsutvecklingen om vad människor söker. Samtidigt som vi ska vara i ständig utveckling ska vi också våga vara unika där vi blandar tradition med nytänkande. Underhållning och atmosfär ska ta lika stor plats som mat och dryck för att skapa helhetskänslan hela sommaren. Folk söker en upplevelse och det innefattar många parametrar.

Hur tycker ni att företagsklimatet i Varberg är?

- Företagsklimatet i Varberg är helt fantastiskt! Det finns en känsla av positivitet där man tillsammans hjälper varandra genom att handla varor och tjänster samt utbyta information företag i mellan oavsett yrkeskategori. Detta hjälper till att bygga en cirkulär ekonomi som gör att Varberg kan stå starkt. Inom Varbergs kommuns olika förvaltningar har man börjat förstå vikten av att ge företag förutsättningar att införliva möjligheten till att få utvecklas och pröva nya vägar. Detta har medfört att relationen mellan näringslivet och kommunen blivit bättre, vilket i sin tur gör att alla gynnas av det, och det skapar ett bättre klimat som i förlängningen genererar välfärd i Varberg. Det är enormt viktigt att man som tjänsteman på kommunen förstår att ett enskilt beslut kan leda till exempelvis tio nya arbetstillfällen. Det tror vi fler behöver vara medvetna om.

Rolig fakta

- 2010 var det budgeterat att Olle skulle stå och arbeta helt själv på restaurangen med allt vad det innebär.. (Banken krävde nämligen en rimlig budget). Omsättningen har sedan dess stigit med 6000% och idag arbetar det 50 personer på &OLLES sommartid….

Under Varbergsgalan 2023 vann ni priset Årets besöksnäringsföretag! Vad betyder priset för er?

&olles pristagare på varbergsgalan 2023

- Vi är stolta över att få just det här priset! Att bygga en destinationsplats där människor samlas och upplever glädje tillsammans tycker vi är något fint. Det här priset är ett kvitto på att det är rätt och det gör att man blir glad ända in i själen efter många års hårt slit och stora ekonomiska satsningar.

Juryns motivering:
"Sedan öppningen 2011 har årets pristagare varit en del av Varbergs besöksnäring, och levererat vällagad mat, god dryck, härlig stämning samt ett värdskap av yppersta kvalité.

Med hög grad av affärsmässighet samt en stark långsiktig utveckling av verksamheten, har ägarna målmedvetet etablerat sig som en självklar destination från vår till höst. Ägarna samverkar framgångsrikt med andra aktörer på platsen och är en bidragande motor i platsutvecklingen av Apelviken.

Tack vare genomtänkta investeringar på senare år har ägarna framtidsäkrat besökarnas och varbergarnas oas på Apelvikens sydligaste mötesplats."

Korta fakta

Företagsnamn: &Olles
Webbplats: www.olles.nu Länk till annan webbplats.
Adress: Tångkörarvägen 10, Varberg
Bransch: Mat & dryck

Senast ändrad: 2023-05-30