• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Peter Tafazoli, Belid Lighting Group!
21 mars 2023

Hej Peter Tafazoli, Belid Lighting Group!

Vi som lever i norra Europa vänder våra ansikten mot solen då ljuset tittar fram på vårkanten. Belid Lighting Group har sedan 1969 arbetat med kreativitet och hantverk för att skapa ljusa stunder året om för både privata hem och offentliga miljöer. Varje dag lämnar 1 000 lampor Belids fabrik i syfte att sprida ljuset från Varberg vidare till andra delar av världen.

Vilka är ni?

Lampor från Belid.

- Vi är ett av norra Europas ledande belysningsföretag med egen produktionsanläggning här i Varberg. Vår absoluta styrka ligger i att vi själva hanterar hela processen från design och konstruktion till produktion och försäljning under ett och samma tak. Våra kunder finns inom hem-, projekt- och industribelysning. Vi har spännande projekt inom exempelvis hotellbranschen där vi har blivit en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydd belysning, nu senast på nyöppnade Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg. Vi har också byggt upp en stark kompetens kopplat till industrin inom hållbara och energieffektiva armaturer vilket uppskattas på marknaden.

Vad är det största värdet för er att verka i Varberg?

- Det sägs att det är något speciellt med ljuset från Varberg och det vill vi sprida vidare ut i världen. Platsen Varberg är också strategiskt bra placerat med närhet och bra kommunikationer till Göteborg, Oslo och Köpenhamn vilket är viktiga marknader för oss. Dessutom har det visat sig finnas många duktiga lampmakare här som ger oss mycket kompetens i företaget. Intresset för belysning är stort i Varberg och vi såg en möjlighet att öppna en lokal fabriksbutik där alla hallänningar får chans att besöka oss och få med en lampa hem.

Vad är ert mål och vision för företagets utveckling i framtiden?

- Vi vill växa utanför Norden och etablera oss på fler marknader där svensk kvalitet och skandinavisk design är uppskattad. På vår utvecklingsresa vill vi värna om svensk arbetskraft och fortsätta växa lokalt här i Varberg med fler anställda i framtiden. Vi arbetar alltmer med frågor som miljö och hållbarhet där vi som belysningsföretag kan bidra till bättre energieffektivitet och minskad elförbrukning. Vårt mål är att en lampa från Belid ska tåla både ögats och tidens slitage och gå vidare från generation till generation. I vår framtidsvision går kvalitet, hållbarhet och tillväxt hand i hand.

Rolig fakta

- Vi har levererat belysning till världens nordligaste hotell på Svalbard!

Faktaruta
Namn: Belid Lighting Group
Adress: Klasavägen 4, 432 95 Varberg
Antal anställda: Ca 130 anställda

Senast ändrad: 2023-03-22