06 mars 2023

Hej Anders Odén, Vagabond Shoemakers!

Som ett av Europas ledande modevarumärken är Vagabond med och sätter vårt Varberg på kartan. De har under sina 30 verksamma år minst sagt gjort ett starkt fotavtryck i branschen och än idag håller de en kreativ höjd som är värd att prisas. De utvecklar sina produkter från grunden, har en egen prototypverkstad med en kreativ designavdelning och jobbar för att vara del i en förändring mot en mer medveten modekonsumtion.

Vilka är ni?

Vagabond skomall

- Vi är ett globalt modevarumärke med huvudkontor mitt i Varberg. Vi designar skor och accessoarer för en stil- och kvalitetsmedveten kund. Alla våra produkter skapas i vår designstudio här i Varberg, inklusive mönsterspecifikationer och en komplett prototyp av varje modell. Inhouse finns även alla övriga funktioner som jobbar med alla övriga steg från produktion och ut till butik. Vi är 120 personer här i Varberg och har även produktionskontor i Vietnam, samt säljteam i flera länder och showroom i Berlin, Köpenhamn och New York. Våra produkter säljer världen över, i dagsläget på ca 45 marknader.

Vad är ert mål och vision för verksamheten i framtiden? Vad händer i närmast tiden/ i sommar?

- Vi har som mål att fortsätta en hållbar tillväxt genom en tydlig plan för nya marknader och kanaler, och medveten utveckling av vår kollektion där vårt manifest ”Only buy what you really love” står i centrum. Nu närmast ska vi se till att fira att vi fyller 30 år som bolag nu i sommar!

Hur tycker ni att företagsklimatet i Varberg är?

Vi är glada över att vara en del av ett företagsklimat där det finns många intressanta och innovativa bolag, i en trots allt ganska liten stad.

Rolig fakta

Något vi är malliga över är att samtidigt synas på både lokala och internationella kändisar som Louise Lejestrand och familjen Kardashian. Och lite kul är väl att vi lyckas knipa Årets kreativa företag trots att vi varit verksamma i 30 år…

Under Varbergsgalan 2023 vann ni priset Årets kreativa företag. Vad betyder priset för er?

Pristagarna Vagabond från Varbergsgalan.

Vi är jätteglada över att få denna uppmärksamhet här i vår hemstad! Vi finns över hela världen, men huvudkontoret är här och vi är så stolta över alla engagerade och kompetenta medarbetare som gör att vi fortsätter växa som arbetsplats och varumärke.

Juryns motivering:
Årets pristagare är ett Varbergsföretag som under två generationer gjort fotavtryck i branschen.

Företaget är ett av Europas ledande modevarumärken och sätter vårt Varberg på kartan.

Här utvecklar man produkterna från grunden, har en egen prototypverkstad med en kreativ designavdelning i Varberg och jobbar för att vara del i en förändring mot en mer medveten modekonsumtion.

Med stort hjärta och engagemang för sin företagsfilosofi bidrar man tydligt med ansvar och omtanke i alla steg, från design, till användning och återvinning.

Korta fakta:

Företagsnamn: Vagabond Shoemakers
Webbplats: www.vagabond.com Länk till annan webbplats.
Adress: Birger Svenssons väg 36
Bransch: Skor

Senast ändrad: 2023-03-07