• Start
  • / Nyheter
  • / Satsning för att locka fler till besöksnäringen 2023
11 januari 2023

Bild: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Satsning för att locka fler till besöksnäringen 2023

Efter några tuffa år i besöksnäringsbranschen kämpar nu många med att hitta personal till sina verksamheter. Besöksnäringen är en av Varbergs större branscher och tillsammans gör vi i februari en rekryteringsmässa för att hitta personal inför kommande sommarsäsong.

Utmaningen med brist på kompetens och personal i denna bransch kräver lösningar från flera håll. Tack vare en bra dialog med besöksnäringen här i Varberg kan vi nu förverkliga ett av de förslag på åtgärder som har lyfts. Vi hoppas att det här ska få bra genomslag och skapa en rörelse i rätt riktning.

Rekryteringsmässa

Den 28 februari klockan 16.00-19.00 bjuder vi in till en rekryteringsmässa på Arena Varberg med fokus på just handel, hotell och restaurang. Här får besöksnäringsföretagen på plats chansen att möta potentiella kandidater till aktuella och kommande tjänster. Och arbetssökande får träffa potentiella arbetsgivare. Det ska vara enkelt att hitta och matcha varandra. Kostnadsfritt för både företag och besökare.

Ensam är inte stark

Vi på Näringslivs- och destinationskontoret, Varbergs kommun, genomför detta i samverkan med en mängd olika aktörer. Några av dessa är Hotellgruppen, Krögarföreningen, Varberg Handel, Företagarna Varberg, Öppna Företag och Arbetsmarknadsenheten. Tillsammans blir vi starkare. Vill fler vara med så är ni välkomna!

Vill du vara med och ställa ut? Läs mer här Länk till annan webbplats.

Är du jobbsökande och vill gå på mässan? Läs mer här

Kontakt

Åsa Åkesson

Näringslivsutvecklare, NOD, Varbergs kommun.
Mobil: 0702-02 22 21
E-post: asa.akesson@varberg.se

Christian Skröder

Näringslivsutvecklare, NOD, Varbergs kommun.
Telefon: 0766-12 25 54
E-post: christian.skroder@varberg.se

Senast ändrad: 2023-01-12